Τηλεσυζήτηση του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης για την πανδημία

Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα την πανδημία και, ειδικότερα, τον τρόπο που αντιμετωπίζεται στις πόλεις και χώρες όπου δραστηριοποιούνται πραγματοποίησαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Σκοπός της διαδικτυακής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ήταν να απαντηθούν ερωτήματα όπως, ποιος είναι ο αριθμός κρουσμάτων και τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, πως οργανώνεται ο εμβολιασμός των πολιτών, ποιος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και ποιες πρωτοβουλίες υπάρχουν εκ μέρους της, αν είναι ανοιχτά και με ποιες προϋποθέσεις τα σχολεία, αν όχι πως γίνεται η εκπαίδευση, αν υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα υγείας (έλλειψη κλινών/ΜΕΘ), αν συμμετέχει ο ιδιωτικός τομέας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και με ποιο τρόπο, ποια είναι τα μέτρα όσον αφορά στην κυκλοφορία των πολιτών και τις συναθροίσεις τους σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, ποιες υπηρεσίες και ποιοι κλάδοι είναι σε λειτουργία, ποιες τελετές επιτρέπονται και με ποιους όρους κλπ.

Στιγμιότυπο από την διαδικτυακή συζήτηση. Φωτογραφία Facebook: Γιάννης Χρυσουλάκης

 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, κ. Σάββας Αναστασιάδης και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Μπίρμπας. Στη συζήτηση, τοποθετήθηκαν η πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών, κα. Ιωάννα Ζαχαράκη, καθώς και άλλα μέλη από Γερμανία, Σουηδία, Βρετανία και Ουκρανία που μετέφεραν τις εμπειρίες τους και αντάλλαξαν απόψεις και γύρω από το πως η κάθε χώρα ή και η κάθε πόλη, όπου δραστηριοποιούνται, αντιμετωπίζει την πανδημία αυτή την περίοδο.

Περισσότερες πληροφορίες: https://inioxos.gr/

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος