ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 06:00 - 08:00
Έλα Απόψε στου Θωμά
Θωμάς Σίδερης
ΕΠΟΜΕΝΟ 08:00 - 08:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τμήμα της AHEPA στο Μόναχο

Άλλο ένα τμήμα της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΗΕΡΑ δημιουργείται στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Μόναχο. Της προσπάθειας ηγούνται ο Δρ. Κωνσταντίνος Κρεμαλής και ο πρόεδρος της Ελληνοβαυαρικής Κοινότητας και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Χάαρ και Περιχώρων, Απόστολος Κώτσης, οι οποίοι μίλησαν στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Οι δύο άντρες αναφέρθηκαν στο πολυσχιδές έργο και στα ιδεώδη που προωθεί η ΑΗΕΡΑ, καθώς και στην απήχηση που έχει η πρωτοβουλία αυτή στον Ελληνισμό του Μονάχου.
Σημείωσαν, ωστόσο, ότι χρειάζεται να ολοκληρωθεί το οργανωτικό κομμάτι για να ξεκινήσει το τμήμα την δραστηριότητά του.
Ο κ. Κώτσης αναφέρθηκε και στο γεγονός της κατεδάφισης του ημιτελούς κτιρίου που προοριζόταν να στεγάσει το ελληνικό σχολείο Μονάχου, λέγοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση 21 χρόνων όπου η ολιγωρία των ελληνικών αρχών και οι λάθος χειρισμοί οδήγησαν στο να χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία.
Για το θέμα της ψήφου των ομογενών ο κ. Κώτσης δήλωσε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται το συνταγματικό δικαίωμα των ομογενών να ψηφίζουν, αφού ο νομοθέτης του κράτους έχει προβλέψει γι΄αυτό. “Το θέμα είναι να διευκολυνθούν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου” δήλωσε χαρακτηριστικά.