Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Το The Hellenic Initiative Australia συνδράμει στην αναβάθμιση παιδιατρικών μονάδων στην Ελλάδα

Tην προσπάθεια αναβάθμισης των Παιδιατρικών Τμημάτων στην Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει η ομογένεια της Αυστραλίας, μέσω του The Hellenic Initiative Australia (THI).

Με νέα χρηματοδότηση ύψους $30.000 στο Σωματείο Pedtrauma (Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος), το THI έχει εξασφαλίσει ειδικό παιδιατρικό εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο του Άργους και το Κέντρο Υγείας Γαλατά, για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.

Ο ειδικός εξοπλισμός που αγοράστηκε θα παρέχει στα παιδιά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου πρόσβαση στη σωτήρια φροντίδα που θα χρειαστούν στην περίπτωση σοβαρού τραυματισμού.

Το The Hellenic Initiative Australia συνδράμει για τρίτη χρονιά στην αναβάθμιση παιδιατρικών μονάδων στην επαρχία. Το 2018 στήριξε τις υγειονομικές μονάδες στα Γιάννενα και στην Καστοριά και το 2019 στα Κύθηρα.

Το παιδιατρικό κέντρο για την αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος στο Νοσοκομείο Άργους εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 100.000 κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Το καλοκαίρι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη καθώς αυξάνονται οι επισκέψεις στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Επιδαύρου, Κορίνθου και Νεμέας και αυξάνεται η κίνηση από τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το Ναύπλιο.

Το Κέντρο Υγείας Γαλατά εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Τροιζηνίας καθώς και το κοντινό νησί του Πόρου με το οποίο συνδέεται μέσω ferry κάθε 10 λεπτά.

Ο νέος παιδιατρικός εξοπλισμός θα παραδοθεί στο Γενικό Νοσοκομείο του Άργους τον Ιούλιο και στο Κέντρο Υγείας του Γαλατά τον Σεπτέμβριο.

Το σωματείο για την Αντιμετώπιση του Παιδικού Τραύματος, Pedtrauma, εργάζεται για να παρέχει λύσεις στις επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζουν υγειονομικές μονάδες στην επαρχία της Ελλάδας με την παροχή απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του παιδικού τραυματισμού.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναβαθμίσει και εξοπλίσει 66 Παιδιατρικά Τμήματα σε 57 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας φροντίδα σε 1 εκατομμύριο παιδιά.

Με στόχο τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών, το Pedtrauma τρέχει επίσης προγράμματα για την πρόληψη του παιδικού τραυματισμού στα σχολεία και παρέχει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε γιατρούς για την αντιμετώπιση του παιδικού τραύματος.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Φωνή της Ελλάδας αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα | Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Με ξεχωριστά αφιερώματα αποχαιρετά η «Φωνή της Ελλάδας» τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου.Η δίωρη εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδας «ζωντανά» είναι αφιερωμένη στο έργο το...
Το μουσικό συγκρότημα Άσμα Cordis έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | 06.10.2024, 12:00
Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου και ώρα 04:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» στη Φωνή της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει το συγκρότημα Άσμα Cordis.  Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τέσσερις νέες κοπέλες, την Άννα-Μαρία Μαρκαντώνη, τη Γεωργί...
Μεγαλειώδης υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύδνεϋ
Σήμερα Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, το βράδυ, έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σύδνεϋ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία, προκειμένου να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. ...
“Τα μπουζούκια” μια εκδήλωση πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αμβέρσα (audio)
Ta Bouzoukia είναι μια μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί (δωρεάν) στην Πλατεία Παύλου (Sint-Paulusplaats) στην Αμβέρσα το Σαββατοκύριακο στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος του πολυετούς έργου πολιτιστικής κληρονομιάς IN ΣKIPPERΣTREET για την παρουσία των...
O Αντώνης Αυγερινός είναι το Πρόσωπο της Εβδομάδας | 05.10.2024, 16:00
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός είναι το πρόσωπο της εβδομάδας, που φιλοξενεί η Μίνα Ράλλη στη Φωνή της Ελλάδας. Ο κ. Αυγερινός, καλεσμένος στην εκπομπή «Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 16:00, μας μιλάει για τον ιστορικό οργανισμό, που μετράει 15 εκατομ...