ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 16:05 - 17:00
Η Παγκόσμια Φωνή Μας
Π.Δίπλας, Δ. Κοντογιάννης
ΕΠΟΜΕΝΟ 17:00 - 18:00
Ταξιδεύοντας με Φως Ελληνικό
Γιάννης Παπουτσάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το μήνυμα του ΠτΔ προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των γιορτών

Στην ενεργή και αδιάλειπτη, όπως την χαρακτήρισε, συμπαράσταση των Ελλήνων της διασποράς στον λαό και στο έθνος, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία δύσκολα χρόνια της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, αναφέρεται το φετινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του Εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών.

Ο Π. Παυλόπουλος μίλησε μέσω του μηνύματός του και για την ελπίδα να επιστρέψουν στην πατρίδα, ιδιαιτέρως οι νέοι που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στα χρόνια της κρίσης, αφού έχουμε γίνει σοφότεροι πλέον από τα δικά μας λάθη, όπως σημειώνει.

Παράλληλα, υπογράμμισε την σημασία του νόμου που πέρασε από τη Βουλή περί της ψήφου των εκτός της επικράτειας Ελλήνων ενώ δήλωσε βέβαιος πως θα είναι όλοι παρόντες στην προσπάθεια για την χάραξη ενός καλύτερου μέλλοντος.

Αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του αναλύει τις ελληνικές θέσεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ρόλο που διεκδικεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα ευνοεί και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, βεβαίως υπό τον απαράβατο όρο του εκ μέρους της πλήρους σεβασμού του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Ωστόσο, σημειώνει, ότι η ίδια η Τουρκία υπονομεύει επικίνδυνα κάθε πτυχή της ευρωπαϊκής της προοπτικής, παραβιάζοντας, ευθέως και απροκαλύπτως, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.