Τρεις ελληνικές ταινίες στο “Vienna Shorts- online edition”

Με τρεις ελληνικές συμμετοχές αρχίζει στις 28 Μαΐου το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Vienna Shorts

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Vienna Shorts βρίσκονται ταινίες μικρού μήκους, διάρκειας έως 30 λεπτά. Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, το Φεστιβάλ και η προβολή των ταινιών που επελέγησαν, μεταξύ συνολικά 5.000 ταινιών, θα πραγματοποιηθούν φέτος διαδικτυακά.

Περισσότερες από 280 προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες θα διατεθούν μέσω μιας πλατφόρμας streaming- στην τιμή ενός κινηματογραφικού εισιτηρίου. Στα τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ μετέχουν φέτος συνολικά 96 ταινίες, διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα ύψους 20.000 ευρώ καθώς την πρόκριση για τα Όσκαρ και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα προβληθούν οι εξής ελληνικές ταινίες:

  •  Όλες οι φωτιές η φωτιά (All the Fires the Fire), σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Κόσεμουντ Σανίδη, στο πρόγραμμα:  FIDO Fiction & Documentary- Διεθνές Διαγωνιστικό.
  • Mare Nostrum σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αναγνώστου , που συμμετέχει στο πρόγραμμα: FIDO Fiction & Documentary- Διεθνές Διαγωνιστικό
  • Λεωφόρος Πατησίων σε σκηνοθεσία: Θανάση Νεοφώτιστου, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα: Favorites – European Film Award Candidates

Περισσότερες; πληροφορίες: viennashorts.com

Πηγή: https://www.hephaestuswien.com/