Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Η Μικρή Θαλασσινή Νικόλ Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE

Η Μικρή Θαλασσινή με τη Νικόλ Λιακοσταύρου | 12.07.2024

ΣΩΣΤΕ τις ΛΙΜΝΕΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ
Λίμνες Κρεμαστών – Καστρακίου – Στράτου

Οι κάτοικοι των Νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, ώστε να γλυτώσουν έναν δεύτερο ξεσηκωμό και, κυρίως, να σώσουν τη Γη και το Νερό τους από μία ενεργειακή, αναπτυξιακή λαίλαπα που έρχεται.
Πρόκειται για χερσαία και πλωτά φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές, αντλιοταμιεύσεις και υδροηλεκτρικά φράγματα.

Στις 30 Ιουνίου 2024, έγινε κάλεσμα με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων, φορέων κ α. στη Γέφυρα της Τατάρνας της Λίμνης Κρεμαστών.

“Εφημεριδάκι”:
Το Φράγμα του Αχελώου, συν οι τρεις Λίμνες με φαραωνικά φράγματα, συν 6 αντλησιοταμιεύσεις (φράγματα) σε σχεδιασμό που θα καταστρέψουν 2000 στρ. δάσους.
Στη Λίμνη Κρεμαστών, στα δυτικά “ευαγγελίζονται” 2.500 στρ. ΠΛΩΤΑ Φωτοβολταϊκά. Στα νότια της Λίμνης, 6.500 στρ. ΠΛΩΤΑ Φωτοβολταϊκά. Ενώ στη Βαλαώρα, το μεγαλύτερο κτηνοτροφικό χωριό της Ευρυτανίας, 6.500 ΧΕΡΣΑΙΑ Φωτοβολταϊκά.
Η λειψυδρία είναι εδώ πλέον, ενώ η στάθμη του Νερού θα πέσει κι άλλο με τις αντλησιοταμιεύσεις.
Η Αιτωλοακαρνανία έχασε τον καπνό, θα χάσει και το Νερό.
Στον πρώτο ξεριζωμό του 1965, 30 χωριά πνίγηκαν, μνημεία, τόποι ολόκληροι, για να κατασκευασθούν οι τρεις Λίμνες. Οι άνθρωποι έφευγαν με μποκτσάδες στην πλάτη, ενώ γκρέμιζαν τα πέτρινα σπίτια τους, λίγο πριν καταποντισθούν , για να πάρουν τις πέτρες. Ακόμα όλα φαίνονται μέσα στα νερά…

Μιλάμε με τη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τις Λίμνες του Αχελώου, φοιτήτρια στο Μαθηματικό του ΑΠΘ και κάτοικο της περιοχής.
Στον αγώνα αυτόν συμμετέχουν και “τρέχουν” πολλοί νέοι άνθρωποι και κάποιοι απ’ αυτούς επιστρέφουν!

Θέματα: οι κινητοποιήσεις, το διακύβευμα, το άρθρο 24 του Συντάγματος περί χρήσεως γαίας, για την ανεξέλεγκτη δέσμευση εκτάσεων από τους υπολογιστές των “επενδυτών”, ανύπαρκτη συνολική μελέτη, τα Διαχειριστικό Σχέδια (βοσκότοποι, χωράφια, Natura κ.α.) που έχουν βγει από το 2015 και ΔΕΝ έχουν υλοποιηθεί, οι ρύποι των ΑΠΕ κι ο λογαριασμός ρεύματος που δεν “βγαίνει”, οι ουσίες με τις οποίες θα πλένονται τα πλωτά Φ/Β μέσα στις Λίμνες και η ρύπανση των νερών που τροφοδοτούν τα χωριά, οι Μπαταρίες λίθιου (εύφλεκτο, δεν έχουν γίνει καν πειραματικές μελέτες, ενώ η κρατική επιχορήγηση είναι 100.000€ για κάθε MGW!).

Η Καλή Είδηση της Ημέρας: Απορριπτική απόφαση για το Αιολικό στο Μελισσοβούνι Ερύμανθου. Αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 10/7/2024.

ΛΙΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 1) Στη λίμνη με τις παπαρούνες – Κρίστη Στασινοπούλου, 2) Λίμνη – Έλσα Μουρατίδου, 3) Song of the Lake (Το τραγούδι της Λίμνης) – Ελένη Καραΐνδρου & Μαρία Φαραντούρη, 4) Ήμουνα λίμνη μια φορά – Παντελής Κυραμαργιός

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand