Η Μαρία Κουλούρη γεννήθηκε το 1975 στη Χαλκίδα και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει λογοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, θέατρο και είναι σε εξέλιξη οι σπουδές της στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί τρία ποιητικά της βιβλία από τις εκδόσεις Μελάνι: «Μουσείο άδειο», 2013 (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή της Εταιρείας Συγγραφέων, 2014 – Υποψηφιότητα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης) «Ρολόγια και άλλοι χτύποι», 2015 (Βραβείο «Σωτηρίου Ματράγκα» της Ακαδημίας Αθηνών, 2016) «Καθημερινά κρεβάτια», 2017 Η τέταρτη ποιητική της συλλογή, «Αστικό ελάφι», βρίσκεται υπό έκδοση.
Στη Γαλλία έχει εκδοθεί η ποιητική ανθολογία από το μέχρι τώρα έργο της, «Lits quotidiens», από τις εκδόσεις Le miel des anges, σε μετάφραση από τον Μισέλ Βόλκοβιτς και την Μυρτώ Γόντικα, 2018 Έχει διδάξει στα εργαστήρια ποίησης του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Δημιουργικής Γραφής. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή και συγγραφή θεατρικού έργου σε ομάδα ενηλίκων με αυτισμό και έχει επιμεληθεί την έκδοση των μυθιστορημάτων τους. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος θεραπείας μέσω συγγραφής, στο Κέντρο Ψυχική Υγείας και προσωπικής ανάπτυξης «Γαληνός» και δουλεύει θεραπευτικά μέσω συγγραφής με ογκολογικούς ασθενείς. Είναι υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας ενηλίκων με αυτισμό, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Θεατρικά της μονόπρακτα έχουν παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού αναλογίου, από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της Αθήνας. Το υβριδικό της κείμενο «Τροφή», παρουσιάστηκε σε θεατρική παράσταση, στο φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου (2019, σκην. Λευτέρης Παπακώστας) Στο 2ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου (2018), του χώρου «ΕύΠολις-art» έχει παρουσιαστεί ο μονόλογός της «Σημείο βρασμού». Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους «Μη με λησμόνει»(σκην. : Γιώργος Πατεράκης), που παρουσιάστηκε σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κριτικά της κείμενα και μεταφράσεις ποιημάτων από τα Γαλλικά, έχουν κυκλοφορήσει σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Σερβικά, Πολωνικά, Σλοβακικά, Τουρκικά.
Το Μάιο του 2018 εκτέθηκαν στην διεθνή εικαστική πλατφόρμα Platforms project 2018 (Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας), έργα νέων εικαστικών, τα οποία προέκυψαν ύστερα από workshop με αφορμή το βιβλίο της «Καθημερινά κρεβάτια».
Έχει συμμετοχή σε διάφορα διεθνή λογοτεχνικά φεστιβάλ χωρών των Βαλκανίων.