Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Ιστορικοί Περίπατοι: Το άγνωστο ολοκαύτωμα και οι προκαταλήψεις εναντίον των Τσιγγάνων | 03.08.2024
Ιστορικοί Περίπατοι
0:00
0:00 LIVE

Ιστορικοί Περίπατοι: Το άγνωστο ολοκαύτωμα και οι προκαταλήψεις εναντίον των Τσιγγάνων | 03.08.2024

Η 2α Αυγούστου είναι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, ενός άγνωστου ολοκαυτώματος, όπου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εξοντώθηκαν από τους Ναζί περίπου μισό εκατομμύριο Τσιγγάνοι. Το να μάθουμε γι’ αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο της παγκόσμιας Ιστορίας είναι ένα βήμα για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Οι “Ιστορικοί Περίπατοι” συζήτησαν με 3 νεαρούς Έλληνες Ρομά που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Equirom κατά του αντιτσιγγανισμού, οι οποίοι μας μίλησαν για την ιστορία των Ρομά μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, κοινωνιολόγος, ο Σπύρος Μπάκας, φοιτητής Δημοσιογραφίας και ο Σταύρος Γουβάννης, φοιτητής και εκπρόσωπος της Unisef μας εξήγησαν πώς οι ίδιοι αλλά και πάρα πολλοί άλλοι τσιγγάνοι πήγαν σχολείο, σπούδασαν και πώς προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις προκατάλήψεις εναντίον της φυλής τους που είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία.

Η εκπαίδευση είναι το κλειδί, λένε στη «Φωνή της Ελλάδας» αλλά και η επαφή. “Γνωρίστε μας”, είναι ο μόνος τρόπος, να σπάσουν τα στερεότυπα.

Επιμέλεια – παραγωγή – παρουσίαση: Μαριλένα Κατσίμη

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand