Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE

Ο Κοσμήτορας και καθηγητής στο Πα. Πει. Άγγελος Παντουβάκης στις «Καλές Θάλασσες-Βάρδια Σαββάτου» | 29.06.2024

Ο Άγγελος Παντουβάκης  αφουγκράζεται, διδάσκει και βοηθάει με τον δικό του τρόπο τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα και να δραστηριοποιηθούν στον ευρύ χώρο της ναυτιλίας.

Ο κ. Παντουβάκης χαρακτηριστικά αναφέρει: «από την ελληνόκτητη ναυτιλία περίπου χίλια καράβια μας έχουν ελληνική σημαία.  Οι νέοι θέλουν να δουλέψουν στις 700-800 ναυτιλιακές εταιρείες μας κάνοντας όνειρα και σπουδάζουν πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Εμείς είμαστε δίπλα τους και θέλουμε να τραβήξουμε όσο περισσότερους νέους και νέες για να στελεχώσουν αυτό τον χώρο. Γιατί η οικονομία και η χώρα μας τους χρειάζονται».

Ο Κοσμήτορας Παντουβάκης μιλάει για την πράσινη ανάπτυξη, τα ελληνικότητα πλοία, που πάει η ναυτιλία μας και φυσικά για τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη αναφέροντας ότι «το τεχνολογικό μέλλον στον χώρο της ναυτιλίας θα είναι εξαιρετικά προηγμένο και θα δούμε πολλά νέα πράγματα σε γρήγορους ρυθμούς. Επίσης το γραφείο θα γίνει γραφείο του μέλλοντος συμβαδίζοντας με την εξέλιξη των καραβιών».

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand