Η Ελλάδα στον Κόσμο Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
0:00
0:00 LIVE

Ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” | 27.06.2024

Τον ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του WARWICK, Παναγιώτη Κυριακόπουλο, που ζει στο Μπέρμινχαμ, φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, με αφορμή εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο την Τετάρτη, 3 Ιουλίου.

Η εκδήλωση Social Enterprise, διοργανώνεται από τον κ. Κυριακόπουλο στο The Shard, μεταξύ 14.00 – 18.00 ώρα Ελλάδας, με καλεσμένους ακαδημαικούς, Πρόεδρους ΜΚΟ και υπεύθυνους χάραξης πολιτικών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να συζητηθούν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις στον κοινωνικό τομέα, στο ερευνητικό πεδίο, στην πρακτική για την επιχειρηματικότητα και την ισότητα των φύλων και στη διερεύνηση νέων προτεραιοτήτων στον ερευνητικό τομέα.

Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρία μέρη: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει παρουσιάσεις από Ακαδημαϊκούς, το δεύτερο μέρος εστιάζει σε μια μελέτη περίπτωσης που βασίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Women in Banking and Finance και το τρίτο μέρος αποτελείται από συζητήσεις για τη χάραξη πολιτικής στο πλαίσιο Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Στόχος είναι να προωθηθεί η ανταλλαγή γνώσης, η δικτύωση και η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων και να προσδιοριστούν νέες κατευθύνσεις για την έρευνα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Aυτή την περίοδο ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του WARWICK. Από τον Μάρτιο του 2019 ήταν Research Assistant και μέλος έρευνας σχετικής με την επιχειρηματικότητα, στο University of Glasgow – Adam Smith School του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο International Management στο Strathclyde Business School του Ηνωμένου Βασιλείου. Του έχουν χορηγηθεί τιμητικά βραβεία ακαδημαϊκής επίδοσης από το Ίδρυμα Αλέξανδρου Ωνάση και άλλα ιδρύματα. Έχει εργασθεί στην αμερικάνικη πολυεθνική Marsh & McLennan Companies και στο Όμιλο Intrakat (Ιntracom Holdings).

Ο Έλληνας επιστήμονας συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes «30 under 30», όταν η Ελληνική έκδοση του Αμερικανικού περιοδικού παρουσίασε τη λίστα με τους 30 πιο επιδραστικούς και πετυχημένους νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς όπως το επιχειρείν, η έρευνα, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά, και η καινοτομία για το 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand