Περισσότερα από 20.000 ευρώ συγκέντρωσαν οι Έλληνες της Βαυαρίας, στην 7η Δράση Αλληλεγγύης που έριξε αυλαία την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.
Όπως ανέφερε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «κουβέντες μακρινές» ο κ. Κώστας Τάτσης, υπεύθυνος της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Δορυφόρος» που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, «είναι μία φιλανθρωπική δράση που γίνεται τα τελευταία επτά συνεχόμενα χρόνια. Δυστυχώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που λόγω της πανδημίας, δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε και την εκδήλωση που διοργανώνουμε ετησίως. Φέτος η δράση ήταν κυρίως – λόγω κορωνοϊού – «ηλεκτρονική»… ανταποκρίθηκε όμως ο κόσμος και καταφέραμε τελικά να συγκεντρώσουμε ένα αξιοσέβαστο ποσό. Τα χρήματα θα δοθούν σε τρία ιδρύματα. Πρόκειται για το Ίδρυμα “Δικαίωμα στη ζωή» που είναι ένα ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, το Ίδρυμα Eliza, που εδρεύει στην Αττική και πρόκειται να δημιουργήσει μία γραμμή για κακοποιημένα παιδιά καθώς και θα δώσουμε ένα μικρότερο ποσό, σε ένα Ίδρυμα για παιδιά στο Παλατινάτο, στην περιοχή της Γερμανίας που επλήγη από τις πλημμύρες του καλοκαιριού του 21″.
Ο αρχικός στόχος ήταν να κάνουμε μία δράση όπου όλοι οι ομογενειακοί φορείς της Βαυαρίας, όλοι μαζί, να ενωθούμε για έναν κοινό στόχο, και να εργαζόμαστε για αυτόν τον στόχο. Και πραγματικά κάθε χρόνο γινόμαστε ένα, οι Έλληνες στο Μόναχο και όλοι μαζί προσπαθούμε να πετύχουμε τον στόχο μας» τόνισε ο κ. Τάτσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσω της δράσης αλληλεγγύης των Ελλήνων του Μονάχου τα τελευταία επτά χρόνια έχουν συγκεντρωθεί 100.000 ευρώ περίπου από τον Ελληνισμό της Βαυαρίας που έχουν δοθεί σε ιδρύματα για παιδιά, κατά βάση στην Ελλάδα.
Ο κ. Τάτσης αναφέρθηκε ακόμη, στα στατιστικά στοιχεία που αναδεικνύουν το Μόναχο τη μεγαλύτερη «ελληνική» πόλη στην Ευρώπη, εκτός Ελλάδας, «αν και υπήρχε ένσταση από το Λονδίνο, που όμως δεν έχει γίνει επίσημη πρόσφατη απογραφή», στα Ελληνόπουλα της Βαυαρίας που διακρίνονται στο κρατίδιο της Βαυαρίας σε διάφορους τομείς, ειδικά στον αθλητισμό αλλά και στον πολιτισμό, στα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν στη Γερμανία λόγω της πανδημίας, στο ποσοστό ανεργίας των Ελλήνων της Γερμανίας καθώς και στο ζήτημα της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων.
Ακόμη, ο κ. Τάτσης αναρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης «ποιες θα είναι οι νέες προτεραιότητες του Ελληνισμού της Γερμανίας, μετά την πανδημία; Θα μπορέσουν οι συλλογικοί φορείς να τις καλύψουν; Θα έχει συνηθίσει πλέον ο Έλληνας στην αποστασιοποίηση; Θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ;» ερωτήματα που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κανείς δεν μπορεί ακόμη να τα απαντήσει».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα, όπως κάθε χρόνο, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Δορυφόρος» του Μονάχου ο απολογισμός των σημαντικότερων ομογενειακών γεγονότων του Ελληνισμού του Μονάχου καθώς και της Γερμανίας για τη χρονιά που πέρασε.
Ο Κώστας Τάτσης είναι γεννημένος στη Γερμανία, 2ης γενιάς Έλληνας του εξωτερικού με ενεργό δράση στα κοινά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το 1995 έως το 2005 ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και από το 1996 έως το 2005 Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρυτών του «Παλλάδιου», ίδρυμα το οποίο προωθεί τον Ελληνικό πολιτισμό και είναι αναγνωρισμένο από την Βαυαρική κυβέρνηση. Ίδρυσε τον «Δορυφόρο του Μονάχου» το 1991. Μέχρι το 2004 κυκλοφορούσε σε έντυπη μορφή και από το 2004 μέχρι σήμερα σε ηλεκτρονική.