Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE

Η Σταυρούλα Σπανούδη για τα “Καβάφεια 2019” στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος μίλησε χθες, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, η διευθύντρια του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στην Αλεξάνδρεια κυρία Σταυρούλα Σπανούδη.
Η κυρία Σπανούδη, αναφέρθηκε στα “Καβάφεια” που διοργανώνονται στο Κάιρο σήμερα Τρίτη 1η Οκτωβρίου και στην Αλεξάνδρεια στις 2 και 3 Οκτωβρίου. Το διεθνές συμπόσιο για τον γεννημένο στην Αλεξάνδρεια παγκοσμίου απήχησης Έλληνα ποιητή ακολουθεί δύο χρόνια μετά την ιδιαίτερη επιτυχία των “Καβαφείων 2017”, που επίσης διοργάνωσε το ΕΙΠ στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ.
Το φετινό θέμα των “Καβαφείων” είναι: “Καβάφης: Πόλη, πολιτική, πολιτισμός” και συμμετέχουν διακεκριμένοι συγγραφείς και πανεπιστημιακοί από πολλές χώρες και διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Κάιρο και της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, με τη συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Αιγύπτου, της Όπερας του Καΐρου και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Κάιρο και με την υποστήριξη των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξάνδρειας και Καΐρου κι άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Παράλληλες εκδηλώσεις στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας περιλαμβάνουν βράβευση Αιγυπτίων συγγραφέων, δύο συναυλίες –μελοποιημένης ποίησης με τους Κώστα Θωμαΐδη και Ρίτα Αντωνοπούλου, Τάκη Φαραζή (πιάνο) και το συγκρότημα του Χάλεντ Σαμς και μελοποίησης Καβάφη από τον Κώστα Γανωτή με τη συμμετοχή των Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι) και Νίκου Καλαντζάκου (πλήκτρα)– και την έκθεση φωτογραφίας Κρυφή μνήμη – Το Αβερώφειο Γυμνάσιο της Αλεξάνδρειας της Μαρίας Στέφωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ PODCAST