Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Ο Ποιητής της Εβδομάδας 06-07-2020
Ο ποιητής/η ποιήτρια της εβδομάδας
0:00
0:00 LIVE

Ο Ποιητής της Εβδομάδας 06-07-2020

Ο Ηλίας Φραγκάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία, πολιτική επιστήμη, μουσική και σκηνοθεσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει σκηνοθετήσει κυρίως θέατρο (στο Εθνικό, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα και ελεύθερο θέατρο), αλλά και ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και μια σειρά για την τηλεόραση, για τη οποία συνυπέγραψε και το σενάριο.
Ίδρυσε και ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας θεάτρου «Σχολείον της Νυκτός» και του θεάτρου «Χώρος» στην Αθήνα. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρόδου και του Δημοτικού Θεάτρου Κερατσινίου. Πήρε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου, όπου διακρίθηκε και βραβεύθηκε η εργασία του.  Με την παράσταση «Ορέστης» του Γιάννη Ρίτσου που σκηνοθέτησε, πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Μονολόγων του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στη Ντάκα του Μπαγκλαντές (επίσημη ελληνική συμμετοχή) όπου και διακρίθηκε ως η καλύτερη παράσταση της διοργάνωσης.
Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τραγούδια.
Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί και κάποια από αυτά τα τραγούδια έχουν ενταχθεί σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και δύο θεατρικά έργα.
Έχει μεταφράσει αρχαίο δράμα, θεατρικά έργα του κλασσικού γαλλικού, ελισαβετιανού και σύγχρονου αγγλοσαξονικού ρεπερτορίου, ποίηση από τα βουλγάρικα και τα ισπανικά, καθώς και κείμενα πάνω στη θεωρία του πολιτισμού.

Γράφει κείμενα και διηγήματα από πολύ μικρή ηλικία.
Έχει διδάξει υποκριτική, σενάριο, σκηνοθεσία και αισθητική της εικόνας σε εργαστήρια υποκριτικής και δημόσια ΙΕΚ.
Είναι ειδικός επιστήμονας στον ΕΟΠΠΕΠ (Υπουργείο Παιδείας) στις πτυχιακές κρατικές εξετάσεις πιστοποίησης σκηνοθετών, εικονοληπτών και μοντέρ.
Κατά καιρούς έχει εργασθεί ως κοινωνιολόγος και στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας.
Έχει πάρει μέρος σε διάφορα συνέδρια και συμπόσια με εισηγήσεις σε θέματα τέχνης και πολιτιστικής πολιτικής.
Έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, αναζητώντας και μελετώντας τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Αυτόν τον καιρό είναι υπό έκδοση το πρώτο του μυθιστόρημα και ολοκληρώνει την δεύτερη ποιητική του συλλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ on demand