Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Δωρεάν γεύματα σε ιατρικό προσωπικό από τον βραβευμένο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

της Νατάσας Βησσαρίωνος

Ο καταξιωμένος και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, βρίσκεται στο πλευρό όσων μάχονται σε καθημερινή βάση κατά της πανδημίας του κορονοϊού που μαστίζει τον πλανήτη.

Ο Ελληνοκύπριος μάγειρας, που έκανε τις  λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους και χάρισε στην ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό διάσημους φίλους και την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, το πρώτο της παγκοσμίως και μοναδικό μέχρι σήμερα αστέρι Michelin, όπως μας ενημέρωσε μέσα από ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Instagram, θέλοντας να ευχαριστήσει τους οδηγούς ασθενοφόρων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται κατά του κορονοϊού στα νοσοκομεία σε Στρασβούργο, Μασσαλία και Νίκαια, διαθέτει σε αυτούς δωρεάν πλήρη γεύματα!

“Προσφέρουμε σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία του Στρασβούργου, της Μασσαλίας και της Νίκαιας, πακέτα γευμάτων που αποτελούνται από προϊόντα από την αλυσίδα των καταστημάτων μας. Παρακολουθούμε την κατάσταση με τη μεγαλύτερη προσοχή και είναι αυτονόητο ότι εφαρμόζουμε αυστηρά πρότυπα υγιεινής σε καθημερινή βάση, καθώς και τηρούμε τις ειδικές συστάσεις για τον κορονοϊό. Είμαστε ολόψυχα μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου που όλοι βιώνουμε. Παρακαλούμε να διαδώσετε την προσφορά μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους όσους χρειάζονται. Αδερφοί Μαυρομμάτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης στην ανακοίνωσή του στο Instagram.

Ήδη στη σελίδα του Ανδρέα Μαυρομμάτη στο facebook έχουν αναρτήσει ένα ευχαριστήριο μήνυμα από Παιδιατρική ομάδα γνωστού γαλλικού νοσοκομείου (Hôpital Necker-Enfants malades) γράφοντας χαρακτηριστικά  “Ευχαριστούμε για τη νόστιμη υποστήριξη”.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Hôpital Necker-Enfants malades κρατώντας τα δωρεάν γεύματα της αλυσίδας “Μaison Mavrommátis”

 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης πήγε στο Παρίσι το 1977 για να σπουδάσει ψυχολογία. Δουλεύοντας, όμως, σε ένα εστιατόριο για βιοποριστικούς λόγους ανακάλυψε την αγάπη του για τη μαγειρική τέχνη και την επιχειρηματικότητα, που σχετίζεται με αυτή. Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και σπούδασε γαστρονομία στην περίφημη σχολή Lenotre. Το 1981, άνοιξε μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού, με προϊόντα από Κύπρο και Ελλάδα. Λίγο καιρό αργότερα δημιούργησαν το πρώτο τους εστιατόριο, το “Les Delices d’ Aphrodite” (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης). Σήμερα, μαζί με τ’ αδέλφια του είναι συνιδιοκτήτες της δημοφιλούς γαστρονομικής αλυσίδας “Maison Mavrommátis” με έδρα τη Γαλλία, που αριθμεί τέσσερα εστιατόρια στην “Πόλη του Φωτός”, ένα στην Κύπρο και εννέα delicatessen καταστήματα με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία.

Στα καταστήματά τους διαθέτουν και δικά τους τυποποιημένα προϊόντα με ελληνικές γεύσεις, τα οποία συσκευάζουν στο εργοστάσιό τους στα προάστια του Παρισιού και ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης που έχουν είναι το ότι πωλούν 150 κιλά ταραμοσαλάτα την ημέρα!

Ο Νικολά Σαρκοζί στο εστιατόριο του Ανδρέα Μαυρομμάτη στο Παρίσι.

 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, Τη δημιουργική, παραδοσιακή κυπριακή και ελληνική κουζίνα του,  έχουν γευτεί και αγαπήσει πολλοί διάσημοι εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής ζωής της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, η Κατρίν Ντενέβ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, o Κώστας Γαβράς, o Νίκος Αλιάγας, o Γιώργος Χωραφάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η μεγαλύτερη αναγνώριση για τα τρία αδέλφια από την Κύπρο ήρθε στις 5 Μαρτίου 2018 όταν το “Le Mavromatis” πήρε το πρώτο αστέρι Michelin για ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, το οποίο συνεχίζει να διατηρεί. Λίγες εβδομάδες μετά ο Ανδρέας Μαυρομμάτης βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο των Μαγείρων της Γαλλίας και αναδείχτηκε σε κορυφαίο σεφ της χώρας, αλλά και σε μέγα πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στο Παρίσι. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο του “45 συνταγές από την Ελλάδα, φτιαγμένες με αγάπη”. Ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρώτη φορά στη Γαλλία με μεγάλη επιτυχία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γιώργος Χ. Θεοχάρης είναι «Ο ποιητής της Εβδομάδας» | Από 07 έως 13.10.2024
Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές. Η εβδομάδα από 07/10/2024 έως 13/10/2024 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Χ. Θεοχάρη. Ο Γιώργος Χ. Θεοχάρης γεννήθηκε στη Δεσφίνα ...
Ο Νίκος Τουλιάτος έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | 07.10.2024, 19:00
Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 19:00-20:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου και ώρα 04:00-05:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» στη Φωνή της Ελλάδας θα φιλοξενήσει τον Νίκο Τουλιάτο.   Ο έμπειρος και ταλαντούχος μουσικός, καλεσμένος στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, θ...
Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτάσει η ομογένεια της Βοστώνης
Την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, θα τιμήσει η Ομογένεια της Βοστώνης και γενικότερα της Νέα Αγγλίας, με εορτασμό την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ο οποίος θα γίνει στο γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, από τις 3 έως τις 5 μ.μ.. Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση που αναρτήθηκε στην...
“Hellenic Dreaming” 37 ξεχωριστές ιστορίες μετανάστευσης σ’ ένα βιβλίο (audio)
Από το Σίδνεϋ στην Αγία Παρασκευή, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και στο στούντιο της "Φωνής της Ελλάδας" βρέθηκε η Δρ. Ελένη Βατσικοπούλου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, όπου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Η φωνή που μας ενώνει" καλεσμένη της Γιάννας Τριανταφύλλη. Η δημοσιογράφος και συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σύ...
H Φωνή της Ελλάδας αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα | Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Με ξεχωριστά αφιερώματα αποχαιρετά η «Φωνή της Ελλάδας» τον σημαντικό μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου.Η δίωρη εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό» που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδας «ζωντανά» είναι αφιερωμένη στο έργο το...
Το μουσικό συγκρότημα Άσμα Cordis έρχεται στη «Δική μας Πόλη» | 06.10.2024, 12:00
Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 12:00-14:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου και ώρα 04:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» στη Φωνή της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει το συγκρότημα Άσμα Cordis.  Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τέσσερις νέες κοπέλες, την Άννα-Μαρία Μαρκαντώνη, τη Γεωργί...