16 μεγάλες ελληνικές εταιρίες επιχειρούν να επαναπατρίσουν τα «μυαλά» που εγκατέλειψαν τη χώρα

Πάνω από 16 μεγάλες ελληνικές εταιρίες στηρίζουν την προσπάθεια επαναπατρισμού του ανθρώπινου κεφαλαίου που εγκατέλειψε την Ελλάδα (περισσότεροι από 450.000 Έλληνες οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι υψηλής πανεπιστημιακής μόρφωσης) στα χρόνια της κρίσης.

Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Ελληνικές Ρίζες”, μέσω της πρωτοβουλίας “Βrain Regain”. Πώς; Με την παροχή mentoring σε Έλληνες εργαζόμενους του εξωτερικού που διερευνούν την πιθανότητα επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα στελέχη των 16 εταιρειών θα αναλάβουν την καθοδήγηση Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από συζητήσεις μαζί τους, για να τους ενημερώσουν για την κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές ευκαιρίες συνέχισης της καριέρας τους.

Την πρωτοβουλία “Βrain Regain” στηρίζουν οι εξής εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.

Η αρχική ιδέα σχεδιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Κεσεντέ, πρόεδρο ΔΣ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε,  ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ωριμάζουν οι συνθήκες που μπορούν να μετατρέψουν το καταστροφικό για τη χώρα μας brain drain σε BRAIN REGAIN. Αυτές τις συνθήκες επιδιώκει να αξιοποιήσει η πρωτοβουλία μας».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BRAIN REGAIN μπορείτε να βρείτε στο: www.brainregain.gr.