$24.000 στην «Ελπίδα» από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (THI Australia) ανακοίνωσε ότι θα δώσει, στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, επιχορήγηση ύψους 24.000 δολαρίων στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η «Ελπίδα» είναι ένας εξαιρετικός και ιδιαίτερα αξιοσέβαστος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα». Από το 1990 που ιδρύθηκε από μια ομάδα δυναμικών και αφοσιωμένων γυναικών με επικεφαλής την κ. Βαρδινογιάννη, η «Ελπίδα» έχει δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία στις ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ ο Ξενώνας «Ελπίδα» παρέχει στους ασθενείς και τις οικογένειές τους δωρεάν υποστήριξη κατά τη διάρκεια της θεραπείας και των περιόδων ανάρρωσης.

«Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη της Μαριάννας και τη θαυμάσια κληρονομιά της, υποστηρίζοντας τα παιδιά που επωφελούνται από την «Ελπίδα» και τις οικογένειές τους με αυτή την επιχορήγηση», δήλωσε ο Πρόεδρος του THI Australia, κ. Νικόλαος Γ. Παππάς. «Η κληρονομιά της Μαριάννας στην Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί έμπνευση για όλους στον φιλανθρωπικό τομέα».

Η επιχορήγηση προς την «Ελπίδα» κατέστη δυνατή χάρη στις δωρεές που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση «Women In Philanthropia» του THI Australia που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη τον Μάιο του τρέχοντος έτους, τα έσοδα της οποίας καλύφθηκαν από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας.

Σχετικά με την επιχορήγηση, η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελπίδα», Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, δήλωσε: «Η Μαριάννα πάντα πίστευε ότι ο ελληνικός λαός, ενωμένος, μπορεί να πετύχει τα πάντα, και η Ελληνική Πρωτοβουλία υπήρξε σημαντικός σύμμαχος για την επίτευξη του ευγενούς οράματός της για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά και τη χώρα μας».

Πηγή: Νέος Κόσμος