Greekerbeek: ένα πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα

Το φεστιβάλ Greekerbeek έχει επίκεντρο την Ελλάδα και καλεί τους επισκέπτες του, Έλληνες και μη, να γνωρίσουν τον τόπο αυτό μέσα από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου 2019 στις Βρυξέλλες. Συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, συναντήσεις, γαστρονομία, προβολές, όλα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που θυμίζει ελληνικό πανηγύρι.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στη σκηνή του φεστιβάλ ανεβαίνει το Στέλιος Πετράκης Quartet. Ο Στέλιος Πετράκης είναι μία από τις σπουδαίες μορφές της κρητικής μουσικής και με το Κουαρτέτο του, παρουσιάζει την δικιά του οπτική της μουσικής του νησιού του, συνοδευόμενο ενίοτε από χορό.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το φεστιβάλ ξεκινά με συζήτηση με θέμα «Η πολυγλωσσία στα κράτη», με την δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου. Στη συνέχεια θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Μπάτση & Αντουάν Κάστρο : Mousa Polytropos  που είναι αφιερωμένο στην ελληνική μουσική ενώ θα ακολουθήσουν τα μουσικά σχήματα KADINELIA σε ένα απίθανο ταξίδι που μπλέκει την ελληνική παραδοσιακή μουσική με τα blues, την funk και την τσιγγάνικη μουσική και ο  βιρτουόζος της ρεμπέτικης κιθάρας, Δημήτρης Μυστακίδης.

 

 

Συντάκτης: Φούλη Ζαβιτσάνου με πληροφορίες από Newsville