H Ελίζα Σόρογκα στη Δική μας Πόλη | 25.03.2024, 19:00

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου και ώρα Ελλάδας 19:00-20:00 η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα φιλοξενήσει την Ελίζα Σόρογκα.

Η βραβευμένη καλλιτέχνις παραστατικών τεχνών και σκηνοθέτις, θα μιλήσει για τα σεμινάρια performance που κάνει μέσα από το πρόγραμμα site specific, όπου δίνεται βάση στην ανάπτυξη της χωρικής αντίληψης με άξονα το σώμα εισάγοντας τις έννοιες του χρόνου, της κλίμακας, της εμπιστοσύνης, της αφής, της χωρικής μνήμης και της ακοής.

Θα μας πει ότι «τα αρχιτεκτονικά στοιχεία ενός χώρου (πόρτες, παράθυρα, τοίχος κα), η διάχυση του φωτός και η χορογραφία της καθημερινής ζωής, αποτελούν τον καμβά της παρατήρησης».

Αναφορές θα γίνουν στο expanding theater και στο πώς η site performance αντιλαμβάνεται τον δημόσιο χώρο ως μία απέραντη σκηνή».

Θα μας μιλήσει για το πρωτοποριακά πρότζεκτ που κάνει στο Λονδίνο και την Ιαπωνία σε ιδιαίτερους χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς, εμπορικούς δρόμους.

Αναφορά θα γίνει στην εκπομπή στο ντοκιμαντέρ «η ιστορία ενός φλεγόμενου ροδάκινου» που προβάλλεται στο erflix καθώς και στο εργαστήριο σκέψης «αρχιτεκτονική και performance».

Θα μιλήσει για την σημαντικότητα του σώματος, για τον χορό μπούτο που διδάσκει, για τις σπουδές της στην θεατρική σκηνή αλλά και στον χώρο των κλόουν. Αναφορά θα γίνει και στην παραγωγή που ετοιμάζει σχετικά με την καταγραφή των θρύλων στο νησί των Κυθήρων.


Μετάδοση εκπομπής: Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, 19:00-20:00 ώρα Ελλάδας
Επανάληψη εκπομπής: Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 04:00-05:00.
Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης