”H Φωνή που μας Ενώνει” παρουσιάζει το 6ο ”Φεστιβάλ Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού” στη Βαρκελώνη | 02.02.2024, 14.00

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα Ελλάδας 14.00, η εκπομπή « Η Φωνή που μας Ενώνει» και η Γιάννα Τριανταφύλλη ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη για να συναντήσουν τον σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά και την Άννα ‘Ελινα, Διευθύντρια της Oktana Casa de Cultura και διοργανώτρια του Δεκαημέρου φεστιβάλ Ελληνικού και Κυπριακού Πολιτισμού στη Βαρκελώνη. Θα αναφερθούν στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού και Κυπριακού κινηματογράφου της Βαρκελώνης το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2 έως 4 Φεβρουαρίου στα Cinemas Ginora στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θα προβληθούν ελληνικές και κυπριακές ταινίες καθώς και η θεατρική παράσταση «Ο Μονόλογος» του Ninja, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά με πρωταγωνιστές την Ειρήνη Στεριανού και τον Ευθύμη Γεωργόπουλο.

Το δεκαήμερο φεστιβάλ, εκτός από την προβολή κινηματογραφικών ταινιών, διαθέτει γευσιγνωσία ελληνικών οικολογικών κρασιών, τη διαδραστική δραστηριότητα για παιδιά”Mitosusurradas” με θεματική την Ελληνική Μυθολογία, συναυλία ελληνικής μουσικής με τον Χρήστο Μπάρμπα και το κουιτέντο του αλλά και λογοτεχνικές και πολιτιστικές διαλέξεις.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τους Απόδημους Κύπριους και την πολιτιστική εταιρεία της Oktana Casa de Cultura και στηρίζεται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Ελληνική και Κυπριακή πρεσβεία στην Ισπανία, καθώς και από ομογενειακούς πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας και της Κύπρου, που δραστηριοποιούνται στην Ισπανία.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη
Μετάδοση: Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, 14.00-15.00
(ώρα Ελλάδας)
Επανάληψη : Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, 04.00 – 05.00
(ώρα Ελλάδας)