ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Η Ελλάδα στον Κόσμο
Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

H πανδημία διεύρυνε το κοινό των σεμιναρίων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Ο σύμβουλος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, και συντονιστής των σεμιναρίων ιστορίας και πολιτισμού, Νίκος Ντάλλας, μιλώντας στον ελληνόφωνο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας, SBS Greek, έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, και αναφέρθηκε στο επερχόμενο πρόγραμμα του 2021.

Ο Νίκος Ντάλλας σημείωσε ότι η πανδημία, αν και υποχρέωσε τη διακοπή των σεμιναρίων διά ζώσης, στάθηκε μια ευκαιρία για να προσεγγιστεί ένα ευρύτερο κοινό, μέσω της διαδικτυακής συνέχισης των σεμιναρίων.

«Ανακαλύψαμε, ένα νέο ακροατήριο, νεανικό, και ένα νέο ακροατήριο, που είναι εκτός Μελβούρνης, είτε μιλάμε για άλλες πολιτείες ή για άλλες χώρες του εξωτερικού», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι ταυτόχρονα  υπάρχει μια μεγαλύτερη δυνατότητα προσέλκυσης ομιλητών απ’ όλο τον κόσμο.

Ο στόχος, πάντως, είναι εφόσον το επιτρέψουν και οι υγειονομικές συνθήκες, να συνδυαστούν και οι δύο δυνατότητες.

Όσον αφορά στο 2021, ο κ. Ντάλλας, είπε ότι τα σεμινάρια, όπως είναι φυσικό, θα είναι αφιερωμένα στην 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, με έμφαση στις διαφορετικές πτυχές του μεγάλου αυτού ιστορικού γεγονότος.

Ανέφερε, ότι θα παρουσιαστούν πάνω από 30 σεμινάρια, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο αριθμό μέχρι σήμερα.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει με τον καθηγητή της έδρας Ελληνικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, Βρασίδα Καραλή, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

Η τελευταία ομιλία, θα πραγματοποιηθεί από τον βραβευμένο Έλληνα ιστορικό Αντώνη Λιάκο, σχετικά με τη διεθνή απήχηση του 1821.

 

Πηγή:SBS Greek

Επιμέλεια:Φούλη Ζαβιτσάνου