ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 01:00 - 03:00
Η Δική μας Πόλη
Θέμης Ροδαμίτης
ΕΠΟΜΕΝΟ 03:00 - 04:00
Πού Πάει η Μουσική Όταν δεν την Ακούμε Πια;
Μενέλαος Καραμαγγιώλης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

O Κώστας Αναστασιάδης, ένας Γκουρού του Ρυθμού, στην εκπομπή ‘’Φωνές και Μουσικές’’ | 01.02.2024, 18.00 

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ο Αλέξης Κώστας θα φιλοξενήσει στην εκπομπή του ‘’Φωνές και Μουσικές’’ τον Κώστα Αναστασιάδη. Ο παγκοσμίως διακεκριμένος μουσικός είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της μουσικής μεθόδου με τίτλο “Η Αρμονία του Ρυθμού“, η οποία εμβαθύνει στην ίδια τη γένεση των ρυθμών και την ανάδυσή τους από ένα κοινό αρχετυπικό θεμέλιο.

Ο οραματιστής δημιουργός κατάγεται από την Κεντρική Μακεδονία της Ελλάδας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Η δίψα του για γνώση τον οδηγεί στην Αμερική και παίρνει μαθήματα μουσικής στο τμήμα κρουστών του Μουσικού Ινστιτούτου M.I.T. που εδρεύει στο Los Angeles. Στο διάστημα της φοίτησής του, οι ιδέες του θεωρήθηκαν καινοτόμες και αναγνωρίστηκαν από μουσικούς θρύλους όπως: Jack Dejonette, Vinnie Colaiuta, Tony Williams, Ralph Humphrey, Casey Scheuerel, Billy Higgins.

Μετά το τέλος των σπουδών του διδάσκει στο P.Ι.Τ. (Percussion Institute), παραδίδει σεμινάρια και συμμετέχει σε ζωντανές εμφανίσεις σε συναυλίες/ηχογραφήσεις με τους Kim Stone, Steve Bailey, The Hellenic Sounds, Brett Garsed, Milcho Leviev, Jimmy Mahlis, Simon Nabatov, Tamir Hendelman, Tam Tam d’Afrique, Oz Ezzeldin, Tars Lootens, Eleni Karaindrou, Duke, Elli Paspala, Martin Gjakonovski, Petros Klampanis, Thomas Siffling, Theodossi Spassov, Bojan Z, Stomp, και πολλούς άλλους.

Ο Κώστας τιμήθηκε από το Μ.Ι.Τ. καθιερώνοντας τον έπαινο του «Μοναδικά Ιδιαίτερου Στυλίστα» («Unique Individual Stylist Award») ειδικά για να αποδοθεί τιμή στις καινοτόμες δεξιότητές του.

Ως ανήσυχος ερευνητής που σέβεται ωστόσο τις ρίζες του, μελετά και αναζητά την παγκόσμια παράδοση και την ανέλιξή της, δημιουργώντας ένα φρέσκο κράμα ήχων και διαθέσεων, δίνοντας συναυλίες και κάνοντας ηχογραφήσεις και σεμινάρια ανά τον κόσμο.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αλέξης Κώστας
Μετάδοση: Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024, 18.00-19.00 ώρα Ελλάδας