Oι Έλληνες ποδοσφαιριστές της Ουγγαρίας

Το 2ο επεισόδιο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της Ουγγαρίας θα μεταδοθεί αυτήν την Παρασκευή 2 Απριλίου, από 13:00 έως 14:00, από τη Φωνή της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Δ’ κύκλου των ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ «Των Ελλήνων οι Κοινότητες» σε έρευνα και παρουσίαση Θωμά Σίδερη.

Στο επεισόδιο αυτό παρακολουθούμε τις παράλληλες διαδρομές του Παναγιώτη Κερμανίδη και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου από τα γήπεδα της Ουγγαρίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας. Και μαζί τα όνειρα της τότε νέας γενιάς των πολιτικών προσφύγων για επιστροφή στην πατρίδα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια και ξεδιπλώνουν με νοσταλγία την εφηβεία και την πρώτη νιότη τους στην Ουγγαρία. Μιλούν για τη ομάδα πολιτικών προσφύγων «Όλυμπος», για τον Φέρεντς Πούσκας και για τον απόηχο της ένδοξης πορείας της Ουγγαρίας στο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Μιλούν όμως και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην Ελλάδα αλλά και για την επιτυχία και τη δόξα που γεύτηκαν παίζοντας με τις φανέλες ελληνικών ομάδων, αρχικά ο Παναγιώτης Κερμανίδης στον ΠΑΟΚ και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος στον Πανσερραϊκό.