«Onassis Festival 2019: Democracy is coming» στη Νέα Υόρκη

Με τον τίτλο «Democracy is coming», τo Onassis Festival 2019 που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, επικεντρώνεται για 19 ημέρες (10- 28/4) στη δημοκρατία και εξετάζει την εξέλιξή της από την Αρχαία Ελλάδα έως τη σύγχρονη Αμερική, μέσα από παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τεχνών και ιδεών που τιμά, αξιολογεί και στοχάζεται πάνω στην έννοια της δημοκρατίας, μέσω ενός ποικίλου προγράμματος, το οποίο συνενώνει καλλιτέχνες και στοχαστές από την Ελλάδα και την Αμερική και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Public Theater.

«Στην Αρχαία Ελλάδα το θέατρο ήταν ιερός χώρος, όπου καλλιτέχνες και πολίτες ασκούσαν άφοβα την ελευθερία του λόγου, και αυτό προσφέρουμε στο Democracy is coming», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου.

«Η δημοκρατία και το θέατρο γεννήθηκαν αμφότερα στην Αθήνα στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ.» επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Public Theater, Oskar Eustis και προσθέτει ότι το φεστιβάλ «τιμά τις αρχές της δημοκρατίας καθώς και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση».

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα παραστάσεων, συναυλιών και συζητήσεων. Η έναρξη γίνεται με την καινούρια παραγωγή του Public Theater, το θεατρικό έργο «Socrates» του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Tim Blake Nelson, σε σκηνοθεσία του Doug Hughes.

 

Συντάκτρια: Φούλη Ζαβιτσάνου

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ