ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 14:00 - 16:00
Λαϊκοί Δρόμοι
Έλενα Φαληρέα
ΕΠΟΜΕΝΟ 16:00 - 16:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγώνας για τη διατήρηση των Ελληνικών Σπουδών του Παν/μιου La Trobe στη Μελβούρνη

Συνάντηση με στελέχη του Πανεπιστημίου La Trobe πρόκειται να έχει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης(EKM), με θέμα τη συνέχιση του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών.

Μόλις έγινε γνωστό ότι το Πανεπιστήμιο εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, η ΕΚΜ έστειλε επιστολή στον αντιπρύτανη, εκφράζοντας τις ανησυχίες της, ενώ παράλληλα, υπογράμμιζε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε ανάπτυξη και έχει λάβει οικονομική υποστήριξη.

Για σήμερα, Δευτέρα,16/11, η Κοινότητα έχει συγκαλέσει διαδικτυακή συνάντηση με περισσότερες από 20 παροικιακές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προσπάθεια για διατήρηση του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών.

Η επιστολή της Κοινότητας προς το πανεπιστήμιο έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Αντιπρύτανη,

 Ανησυχούμε με τα σχέδια του Πανεπιστημίου για έξοδο από τις Ελληνικές Σπουδές.

Η ευρύτερη ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια το Πανεπιστήμιο La Trobe με υπερηφάνεια για το πρόγραμμά της αυτό και το στηρίζει οικονομικά και διάφορους πόρους.

Πολλά μέλη της Κοινότητάς μας, συμπεριλαμβανομένου και εμένα προσωπικά, έχουν συναντηθεί με στελέχη του Πανεπιστημίου πάνω από έξι φορές προτείνοντας μια σειρά πρωτοβουλιών.

Ενώ εκτιμούμε τον αντίκτυπο της πανδημίας, οι ελληνικές σπουδές στο La Trobe έχουν σημειώσει αύξηση των μαθητών τα τελευταία χρόνια. Το πρόγραμμα έχει προσελκύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές και υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον από φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών τον επόμενο χρόνο.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης έχει επιδείξει τη δέσμευσή της στο πρόγραμμα συνδιοργανώνοντας τη σειρά Διαλέξεων των Αρχείων Δαρδάλη και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών για την υποβολή αίτησης για το πρόγραμμα ARC Linkage σε σχέση με τα Αρχεία Δαρδάλη της Ελληνικής Διασποράς.

Επιπλέον, το πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών φαίνεται να έχει εξασφαλίσει με επιτυχία εξωτερική υποστήριξη χρηματοδότησης όπως με το Vassilogianis Bequest μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών.

Ως εκ τούτου, επιδιώκουμε μια επείγουσα συνάντηση με το Πανεπιστήμιο τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουμε τα σχέδιά σας.

Με εκτίμηση,

 Βασίλης Παπαστεργιάδης ΟΑΜ

Πρόεδρος Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Κοινοποίηση: κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλο

Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη».

 

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου