Ακυρώνονται οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου και στον Απόδημο Ελληνισμό

Η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου συνεδρίασε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, και αποφάσισε την ακύρωση της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού. Η παρέλαση επρόκειτο να γίνει στη Μελβούρνη την Κυριακή 22 Μαρτίου. Για τις άλλες πόλεις της Αυστραλίας δεν έχει υπάρξει ακόμα ανακοίνωση αν θα ακυρωθούν οι παρελάσεις.
Λόγω κορωνοϊού είναι, επίσης, πιθανό να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Αυστραλία και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης. Η επίσκεψή του, στην Αυστραλία θα άρχιζε σε λίγες μέρες.
Τέλος λόγω κορωνοϊού έχουν αρχίσει να ακυρώνονται και εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί και στις τάξεις της ομογένειας.

Ακόμη, σε ματαίωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι οδηγούν τόσο η ακύρωση των αποστολών των αγημάτων των Ευζώνων στο εξωτερικό για τις παρελάσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η Προεδρική Φρουρά, με επίσημο έγγραφό της, όσο και η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράπμ να αναστείλει όλες τις πτήσεις από Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και για 30 ημέρες. Ο επικεφαλής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κ. Πέτρος Γαλάτουλας έχει ζητήσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για αυτό το ζήτημα.

Πηγή: neoskosmos.com – panhellenicpost