Απεβίωσε από κορονοϊό ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας

Θλίψη σκόρπισε στην ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας η ξαφνική απώλεια του προέδρου του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας, Μιχάλη Σολομωνίδη που απεβίωσε  από επιπλοκές του κορονοϊού, σε ηλικία 52 ετών.

Ο Μιχάλης Σολομωνίδης γεννήθηκε το 1968. Ήταν απόφοιτος του ιστορικού Αβερώφειου – Γυμνασίου Λυκείου και  πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας. Από το 1993 έως το 1999 εργαζόταν ως Βοηθός Ακόλουθος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο. Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τις μεταφράσεις πριν από 34 χρόνια και εργαζόταν ως ένας από τους πιο αξιόλογους αραβιστές μεταφραστές, με βαθιά γνώση και των δύο γλωσσών, για αυτό και συμμετείχε και σε επίσημες διερμηνείες, όπως στη μεγάλη εκδήλωση «ΝΟΣΤΟΣ» πριν από 2,5 χρόνια, παρουσία των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Από το 2002 μέχρι σήμερα εργαζόταν στην Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη ως  μεταφραστής μεταξύ ελληνικής και αραβικής γλώσσας και υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της. Είχε συνδέσει τη ζωή του με τον ιστορικό Μικρασιατικό Σύλλογο Αλεξανδρείας, στηρίζοντας τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αλεξανδρείας ιδρύθηκε το 1906, ενώ ο Μιχάλης Σολομωνίδης υπήρξε ο 20ος πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος