Άρχισε το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνο – Αργεντίνικου Θεάτρου

O Πολιτιστικός Σύλλογος «Νόστος», που εδρεύει στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και με επικεφαλής τη Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκου, προβάλλει τον Ελληνικό Πολιτισμό από το 2006, διοργανώνει το “10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνο – Αργεντίνικου Θεάτρου” που άρχισε στις 8 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Νοεμβρίου.
Το Φεστιβάλ στοχεύει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των σπουδών του κλασσικού και σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, με τη διακειμενική και θεαματική του σχέση με το σύγχρονο Αργεντινό θέατρο. Σκοπός του είναι να ιστοριοποιήσει, να προβληματιστεί και να αναλύσει τον πολιτισμικό και θεατρικό τομέα της Ελλάδας-Αργεντινής, τις γραφικές, θεωρητικές και ερευνητικές παραγωγές του, προκειμένου να παράσχει μια πολύτιμη αναγνώριση των παραγόντων που έχουν διαμορφώσει και διαμορφώσει την αισθητική αλληλεπίδραση και σύνδεση μεταξύ των δύο πολιτισμών, ανοίγοντας σύνορα για μια μελλοντική ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική σχέση και συνεργασία με το λίκνο του θεάτρου: Ελλάδα.
Χορηγείται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή, το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Φιλοσοφίας και Επιστολών του Πανεπιστήμιου του Μπουένος Άιρες, το Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνών Τέχνης – IAE, τον Ερευνητικό Χώρο στις Επιστήμες της Τέχνης του Πολιτιστικού Κέντρου της συνεργασίας Floreal Gorini, τον Σύλλογο Συγκριτικού Θεάτρου – ATEACOMP, τον Σύλλογο Ser Griegos, Πολιτική Ένωση για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, την Διεθνή Οργάνωση Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας, την Διεθνή Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αθηναγόρας και την Διεθνή Ένωση Ελλήνων συγγραφέων.

Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος πανεπιστημιακοί από την Αργεντινή που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλα στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Τριφασική Ιφιγένεια» του Γκαμπριέλ Πενέρ, που είναι εμπνευσμένη από τον αρχαιοελληνικό μύθο της τραγικής ηρωίδας, η χορευτική παράσταση του Μπαλέτου Δερμιτζάκη «Ζορμπάς ο Έλληνας» εμπνευσμένη από το έργο του μεγάλου μας συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και η παράσταση: “Ο καλύτερος εαυτός μου, είναι ακόμα να έρθει”.

Περισσότερες πληροφορίες: http://nostos.org.ar/
Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος