Αυστραλία: Βραβείο Φιλανθρωπίας στην ομογενή φωτογράφο Νίκη Σπρέκου

Τους νικητές των Επιχειρηματικών Βραβείων Φωτογραφίας για το 2020 ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες οι διοργανωτές των βραβείων «Find A Photographer Australia».

Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν μια αναγνώριση για τους επαγγελματίες φωτογράφους που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια φροντίζοντας τους πελάτες τους όσο μπορούν καλύτερα.

Η ομογενής φωτογράφος, Νίκη Σπρέκου, από το Malvern East, που ειδικεύεται στη φωτογράφηση νεογέννητων, μητρότητας, μωρών και οικογενειών, ήταν η νικήτρια του βραβείου της ειδικής κατηγορίας της Φιλανθρωπίας.

Η κ. Σπρέκου βραβεύτηκε για τη συμβολή της στην εξύψωση του ηθικού των κατοίκων της Βικτώριας κατά τη διάρκεια των αυστηρών αποκλεισμών, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε αναγκαστεί να κλείσει προσωρινά την επιχείρησή της.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κ. Σπρέκου βρήκε έναν τρόπο να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις που αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω της πανδημίας και να εμπνεύσει τους πελάτες της, διοργανώνοντας έναν διαγωνισμό με θέμα «Ultimate Newborn Giveaway» μέσω του Instagram.

«Ήμουν πολύ τυχερή γιατί 20 καταπληκτικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και ήταν τόσο γενναιόδωρες που πρόσφεραν αντικείμενα μεγάλης αξίας… Ήθελαν επίσης να επιστρέψουν στην κοινότητα κάτι από αυτά που τους έχει δώσει, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» λέει η κ. Σπρέκου, μιλώντας στην ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”.

Για την ίδια, ο διαγωνισμός ήταν ο τρόπος της να φέρει λίγο «φως και χαρά στη ζωή κάποιου και στην οικογένειά του» και προφανώς πέτυχε το στόχο της, καθώς η νικήτρια του διαγωνισμού ήταν μια γυναίκα που ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί και είχε μεγάλη ανάγκη από λίγη επιπλέον φροντίδα.

Η επιχείρηση της Νίκης, Niki Sprekos Photography, κατέλαβε επίσης την πέμπτη θέση ανάμεσα στις 10 καλύτερες επιχειρήσεις του είδους στη Βικτώρια.

Πηγή: Νέος Κόσμος
Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα