ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Η Ελλάδα στον Κόσμο
Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδικτυακές ομιλίες από το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας με θέμα την Κωνσταντινούπολη

Μια σειρά από διαδικτυακές συνομιλίες – παρουσιάσεις έχει οργανώσει το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC). Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή ιστορικών και ειδικών.

Τη Δευτέρα 13/04, τίτλος της πρώτης παρουσίασης ήταν «Κωνσταντινούπολη. Η ιστορία της βασίλισσας των πόλεων» όπου μίλησε ο ιστορικός Τζούντιθ Χέριν. Την Τρίτη 14/04, ο θεματικός τίτλος της ομιλίας ήταν «Η Κωνσταντινούπολη σήμερα. Το Φανάρι και η παγκόσμια Ορθοδοξία» με τον καθηγητή Γεώργιο Δημακόπουλο, συν-διευθυντή του Κέντρου Ορθόδοξων Χριστιανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Φόρνταμ (Fordham University).

«Η πτώση της Κωνσταντινούπολης στη φανταστική ιστορία της Τουρκίας» είναι ο τίτλος της ομιλίας για την Τετάρτη 15/04 την οποία θα παρουσιάσει ο Αλέξανδρος Κύρος, καθηγητής Ιστορίας και διευθυντής του προγράμματος Σπουδών Ανατολικής Ευρώπης και Ρωσίας στο Πανεπιστήμιο του Σάλεμ.

Για την πολιτιστική κουλτούρα αλλά και την πολιτική προπαγάνδα στη σημερινή Τουρκία θα μιλήσει την Πέμπτη 16/04 η Δρ Ελίζαμπεθ Προδρόμου, διεθνώς αναγνωρισμένη σε θέματα θρησκείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην αντιπρόεδρος στην αμερικανική Επιτροπή Διεθνών Θρησκευτικών Ελευθεριών.

Η Παρασκευή 17/04 είναι αφιερωμένη στη Ρώμη και ο τίτλος της παρουσίασης είναι «Παλιά Ρώμη, Νέα Ρώμη. Η ιστορία δύο πόλεων» όπου θα μιλήσει ο καθηγητής Γιανγκ Κιμ, επικεφαλής Κλασσικών και Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιλινόις, στο Σικάγο.

Τα προγράμματα μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/HellenicLeaders ή στη σελίδα του HALC στο FB.

 Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου