Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Χορών στη Βοστώνη

Το Χορευτικό Συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του ιατρού Ιωάννη Παππά διοργάνωσε το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Χορών στη Βοστώνη με την ονομασία «Κέφι».

Διοργανώθηκαν σεμινάρια χορού από ειδήμονες δασκάλους οι οποίοι ήλθαν προς τούτο από την Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μίτσης το Μέτσοβο, η Μαίρη Μαρκάκη και ο γιος της Κώστας Σερδένης την Κρήτη, η Ζαχαρούλα Χατζηκωνσταντίνου και ο Αντώνης Νταλλαρής τα νησιά Νίσυρο, Κω, Τήλο και ο Νίκος Ζουρνατζίδης τον Πόντο.

Οι εξ’ Ελλάδος χοροδιδάσκαλοι επισκέφθηκαν τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγο, ενώ διοργανώθηκε δεξίωση υποδοχής και καλωσορίσματος στο ξενοδοχείο «Newton Marriot” στην πόλη του Νιούτον Μασαχουσέτης.

Συμμετείχαν χορευτές από τη Βόρεια Καρολίνα, το Μέριλαντ, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Ιερσέη, τη Νέα Υόρκη, το Ροντ Αϊλαντ, τη Μασαχουσέτη, καθώς επίσης το Calgary και το Μόντρεαλ του Καναδά, οι οποίοι παρακολούθησαν τα σεμινάρια στο Συνεδριακό Κέντρο Waltham Woods. Διοργανώθηκε ελληνικό γλέντι στο Κοινοτικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης στο Μπρούκλαϊν.

Στο επίσημο δείπνο που έγινε για την 35η επέτειο από την ίδρυση του Χορευτικού Συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης στο ξενοδοχείο «Newton Marriot» παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ενώ τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο εκπροσώπησε η Μιρέλα Κουκούτσι ανώτερο στέλεχος του Γενικού Προξενείου Βοστώνης .

Ο διευθυντής του Χορευτικού Συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης Δρ Ιωάννης Παππάς ευχαρίστησε τη διοργανωτική επιτροπή, τους χοροδιδασκάλους από την Ελλάδα, τους χορευτές από τις διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης ιδρύθηκε το έτος 1989 από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο με τη συνδρομή της Νίκης Δημοτάκη – Σόκολωφ, και έχει τριάντα πέντε χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά, κοινωνικά και κοινοτικά δρώμενα της περιοχής της Νέας Αγγλίας και όχι μόνο.

Ο Δρ Ιωάννης Παππάς, διευθύνει το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης από το 2002 μαζί με την Μαρία Λιακοπούλου και την Ευαγγελία Κωστοπούλου. Είναι αναγνωρισμένο από το Θέατρο Ελληνικών Χορών της Δόρας Στράτου της Ελλάδος, καθώς επίσης και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού το οποίο υπάγεται στην UNESCO.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει στη Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς των Ομάδων Boston Red Sox και Boston Celtics.

Επισημαίνεται ότι το χορευτικό συγκρότημα δίνει κάθε χρόνο ξεχωριστό παλμό και χρώμα στις εθνικές γιορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, στη γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, σε φεστιβάλ κοινοτήτων και σε ομογενειακές εκδηλώσεις.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ελληνική εκπομπή του Μονάχου
Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται από τότε που ξεκίνησε η Ελληνική Εκπομπή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιείται εκδήλωση στο Μόναχο. Στην εκδήλωση που συντονίζει η Φανή Αθέρας που εργάστηκε για χρόνια στην ελληνική εκπομπή, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του προγρ...
Εκδήλωση 5ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών
Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελείτον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο διασπαρμένων Σωματείων τωνΕλλήνων της Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει στο πλαίσιο του 5οΦεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, εκδήλωση με τίτλο: «Ταξιδεύοντας με τις ψηφίδες στο χρόνο: Αφιέρωμα στα μνημεία ψηφιδωτής τ...
Αφιερωμένο στην Κύπρο το περιοδικό «Αντίποδες» – Την Κυριακή η παρουσίασή του
Την παρουσίαση του ετήσιου δίγλωσσου περιοδικού “Αντίποδες”, Τεύχος 70, 2024, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην Κύπρο, “το νησί της Αφροδίτης και τον ανθεκτικό της λαό”, διοργανώνει ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος. Το περιοδικό θα παρουσιάσει ο Εξοχότατος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου...
Μελβούρνη: Διάλεξη για την ιστορία της Κορινθίας από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα
Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Ιστορική αναδρομή πόλεων και χωριών της Κορινθίας από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα», διοργανώνει ο Σύλλογος Κορινθίων Μελβούρνης και Βικτώριας. Ομιλητής θα είναι ο Απόστολος Κουνέλης, ο οποίος θα αναλύσει τις επιρροές των αλλεπάλληλων κατακτήσεων και την επίδρασή τους στα ...
Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης
Με 60 εκδότες, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, 5 συγγραφείς, περισσότερες από 750 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες, και με έμφαση στη δικτύωση και τη μετάφραση της ελληνικής λογοτεχνίας, συμμετέχει η Ελλάδα στην 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που άνοιξε τις πύλες της χθες και θα διαρκέσ...
Εκδηλώσεις για την Κρήτη και τον Νίκο Καζαντζάκη στη Νέα Υόρκη
«Η Κρήτη και ο Νίκος Καζαντζάκης συναντούν τη Νέα Υόρκη και το Νέο Κόσμο», είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων για την Κρήτη και τον Νίκο Καζαντζάκη, που θα διοργανωθούν από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη. Οι εκδηλώσεις, θα λάβουν χώρα στο Μανχάταν, στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς και έχουν έντον...