Το Χορευτικό Συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του ιατρού Ιωάννη Παππά διοργάνωσε το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Χορών στη Βοστώνη με την ονομασία «Κέφι».
Διοργανώθηκαν σεμινάρια χορού από ειδήμονες δασκάλους οι οποίοι ήλθαν προς τούτο από την Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας διάφορα μέρη της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μίτσης το Μέτσοβο, η Μαίρη Μαρκάκη και ο γιος της Κώστας Σερδένης την Κρήτη, η Ζαχαρούλα Χατζηκωνσταντίνου και ο Αντώνης Νταλλαρής τα νησιά Νίσυρο, Κω, Τήλο και ο Νίκος Ζουρνατζίδης τον Πόντο.
Οι εξ’ Ελλάδος χοροδιδάσκαλοι επισκέφθηκαν τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγο, ενώ διοργανώθηκε δεξίωση υποδοχής και καλωσορίσματος στο ξενοδοχείο «Newton Marriot” στην πόλη του Νιούτον Μασαχουσέτης.
Συμμετείχαν χορευτές από τη Βόρεια Καρολίνα, το Μέριλαντ, την Πενσυλβάνια, τη Νέα Ιερσέη, τη Νέα Υόρκη, το Ροντ Αϊλαντ, τη Μασαχουσέτη, καθώς επίσης το Calgary και το Μόντρεαλ του Καναδά, οι οποίοι παρακολούθησαν τα σεμινάρια στο Συνεδριακό Κέντρο Waltham Woods. Διοργανώθηκε ελληνικό γλέντι στο Κοινοτικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης στο Μπρούκλαϊν.
Στο επίσημο δείπνο που έγινε για την 35η επέτειο από την ίδρυση του Χορευτικού Συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης στο ξενοδοχείο «Newton Marriot» παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ενώ τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο εκπροσώπησε η Μιρέλα Κουκούτσι ανώτερο στέλεχος του Γενικού Προξενείου Βοστώνης .
Ο διευθυντής του Χορευτικού Συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης Δρ Ιωάννης Παππάς ευχαρίστησε τη διοργανωτική επιτροπή, τους χοροδιδασκάλους από την Ελλάδα, τους χορευτές από τις διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.
Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης ιδρύθηκε το έτος 1989 από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο με τη συνδρομή της Νίκης Δημοτάκη – Σόκολωφ, και έχει τριάντα πέντε χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά, κοινωνικά και κοινοτικά δρώμενα της περιοχής της Νέας Αγγλίας και όχι μόνο.
Ο Δρ Ιωάννης Παππάς, διευθύνει το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης από το 2002 μαζί με την Μαρία Λιακοπούλου και την Ευαγγελία Κωστοπούλου. Είναι αναγνωρισμένο από το Θέατρο Ελληνικών Χορών της Δόρας Στράτου της Ελλάδος, καθώς επίσης και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού το οποίο υπάγεται στην UNESCO.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ελλάδα, ενώ έχει συμμετάσχει στη Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς των Ομάδων Boston Red Sox και Boston Celtics.
Επισημαίνεται ότι το χορευτικό συγκρότημα δίνει κάθε χρόνο ξεχωριστό παλμό και χρώμα στις εθνικές γιορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, στη γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, σε φεστιβάλ κοινοτήτων και σε ομογενειακές εκδηλώσεις.
Πηγή: Εθνικός Κήρυκας