ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Ώρα Ελλάδας
Νικόλας Αγγελίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Η Ελλάδα στον Κόσμο
Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διηγήσεις: «Ιστορίες και παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά» | 22.06.2024, 17:00

«Ο βασιλιάς Μακρυπωγωνάτος και το βιβλίο που άλλαξε τον κόσμο» της Αιμιλίας Εμμανουήλ.

Τι συνέβη στην Ελλάδα όταν ο βασιλιάς υπήρχε στην πραγματικότητα και όχι μόνο στις σελίδες των βιβλίων; Τότε που η έδρα της Βουλής των Ελλήνων ήταν το παλάτι του και το πολίτευμα της χώρας η απόλυτη μοναρχία;

Η ιστορία της Φλαφλαγωνίας και του βασιλιά Μακρυπωγωνάτου της Αιμιλίας Εμμανουήλ από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, παρουσιάζεται από την εκπομπή «Διηγήσεις – Ιστορίες και παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά» το Σάββατο 22.06.2024 στις 17:00 με 18:00 ώρα Ελλάδας, από τη συχνότητα της «Φωνής της Ελλάδας». Μέσα από την ιστορία του βασιλιά Μακρυπωγωνάτου ανακαλύπτουμε μαζί με τους μικρούς και τους μεγάλους ακροατές μας, πόσο σημαντικές είναι η ελευθερία και η δικαιοσύνη και ποιοι ήταν οι αγώνες που οδήγησαν στη δημιουργία συνταγμάτων.

Ο βασιλιάς Μακρυπωγωνάτος ονειρευόταν να αφήσει το όνομά του γραμμένο στην ιστορία. Επέβαλλε τους πιο παράξενους νόμους που οδήγησαν τους υπηκόους του στα όρια της απελπισίας. Όμως, ένα βράδυ αναπάντεχα, όλα άλλαξαν. Ο Μακρυπωγωνάτος θα αφήσει πράγματι το όνομά του γραμμένο στην Ιστορία, αλλά με τρόπο διαφορετικό από εκείνον που φανταζόταν..

Παραγωγή – Παρουσίαση: Μαρία Καραγιαννάκη Ιωνά

Μετάδοση: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 17.00-18.00 ώρα Ελλάδας