Ανάκτηση κωδικού

Γράψε το email σου και θα σου στείλουμε ένα link με οδηγίες για την ανάκτηση τού κωδικού σου.

Δωρεάν γεύματα σε ιατρικό προσωπικό από τον βραβευμένο σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

της Νατάσας Βησσαρίωνος

Ο καταξιωμένος και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, βρίσκεται στο πλευρό όσων μάχονται σε καθημερινή βάση κατά της πανδημίας του κορονοϊού που μαστίζει τον πλανήτη.

Ο Ελληνοκύπριος μάγειρας, που έκανε τις  λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους και χάρισε στην ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό διάσημους φίλους και την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, το πρώτο της παγκοσμίως και μοναδικό μέχρι σήμερα αστέρι Michelin, όπως μας ενημέρωσε μέσα από ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Instagram, θέλοντας να ευχαριστήσει τους οδηγούς ασθενοφόρων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται κατά του κορονοϊού στα νοσοκομεία σε Στρασβούργο, Μασσαλία και Νίκαια, διαθέτει σε αυτούς δωρεάν πλήρη γεύματα!

“Προσφέρουμε σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία του Στρασβούργου, της Μασσαλίας και της Νίκαιας, πακέτα γευμάτων που αποτελούνται από προϊόντα από την αλυσίδα των καταστημάτων μας. Παρακολουθούμε την κατάσταση με τη μεγαλύτερη προσοχή και είναι αυτονόητο ότι εφαρμόζουμε αυστηρά πρότυπα υγιεινής σε καθημερινή βάση, καθώς και τηρούμε τις ειδικές συστάσεις για τον κορονοϊό. Είμαστε ολόψυχα μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου που όλοι βιώνουμε. Παρακαλούμε να διαδώσετε την προσφορά μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλους όσους χρειάζονται. Αδερφοί Μαυρομμάτη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης στην ανακοίνωσή του στο Instagram.

Ήδη στη σελίδα του Ανδρέα Μαυρομμάτη στο facebook έχουν αναρτήσει ένα ευχαριστήριο μήνυμα από Παιδιατρική ομάδα γνωστού γαλλικού νοσοκομείου (Hôpital Necker-Enfants malades) γράφοντας χαρακτηριστικά  “Ευχαριστούμε για τη νόστιμη υποστήριξη”.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Hôpital Necker-Enfants malades κρατώντας τα δωρεάν γεύματα της αλυσίδας “Μaison Mavrommátis”

 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης πήγε στο Παρίσι το 1977 για να σπουδάσει ψυχολογία. Δουλεύοντας, όμως, σε ένα εστιατόριο για βιοποριστικούς λόγους ανακάλυψε την αγάπη του για τη μαγειρική τέχνη και την επιχειρηματικότητα, που σχετίζεται με αυτή. Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και σπούδασε γαστρονομία στην περίφημη σχολή Lenotre. Το 1981, άνοιξε μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού, με προϊόντα από Κύπρο και Ελλάδα. Λίγο καιρό αργότερα δημιούργησαν το πρώτο τους εστιατόριο, το “Les Delices d’ Aphrodite” (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης). Σήμερα, μαζί με τ’ αδέλφια του είναι συνιδιοκτήτες της δημοφιλούς γαστρονομικής αλυσίδας “Maison Mavrommátis” με έδρα τη Γαλλία, που αριθμεί τέσσερα εστιατόρια στην “Πόλη του Φωτός”, ένα στην Κύπρο και εννέα delicatessen καταστήματα με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία.

Στα καταστήματά τους διαθέτουν και δικά τους τυποποιημένα προϊόντα με ελληνικές γεύσεις, τα οποία συσκευάζουν στο εργοστάσιό τους στα προάστια του Παρισιού και ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης που έχουν είναι το ότι πωλούν 150 κιλά ταραμοσαλάτα την ημέρα!

Ο Νικολά Σαρκοζί στο εστιατόριο του Ανδρέα Μαυρομμάτη στο Παρίσι.

 

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, Τη δημιουργική, παραδοσιακή κυπριακή και ελληνική κουζίνα του,  έχουν γευτεί και αγαπήσει πολλοί διάσημοι εκπρόσωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής ζωής της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, η Κατρίν Ντενέβ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, o Κώστας Γαβράς, o Νίκος Αλιάγας, o Γιώργος Χωραφάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η μεγαλύτερη αναγνώριση για τα τρία αδέλφια από την Κύπρο ήρθε στις 5 Μαρτίου 2018 όταν το “Le Mavromatis” πήρε το πρώτο αστέρι Michelin για ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό, το οποίο συνεχίζει να διατηρεί. Λίγες εβδομάδες μετά ο Ανδρέας Μαυρομμάτης βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο των Μαγείρων της Γαλλίας και αναδείχτηκε σε κορυφαίο σεφ της χώρας, αλλά και σε μέγα πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στο Παρίσι. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο του “45 συνταγές από την Ελλάδα, φτιαγμένες με αγάπη”. Ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρώτη φορά στη Γαλλία με μεγάλη επιτυχία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουσική, μνήμη και νόστος σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες
Σε μια ιδιαίτερη βραδιά πολιτισμού και συγκίνησης, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο και η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών τίμησαν στις Βρυξέλλες την πολιτιστική κληρονομιά που συνδέει την Ελλάδα με το Βέλγιο, αφιερώνοντας την εκδήλωση σε τρεις σημαντικούς δημιουργούς: τους κορυφαίους Έλλ...
Βάσια Μωραγιάννη: Design σε χρώματα Δανίας | 05.10.2025, 10:00
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στην εκπομπή «Οι Έλληνες του Κόσμου – η Ελλάδα στη Δανία» με την Ελίνα Σταματάτου είναι καλεσμένη η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Βάσια Μωραγιάννη. Στην εκπομπή θα μιλήσει για τη ζωή της στη Δανία και πως η συγκεκριμένη χώρα την επηρέασε στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το design.
Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο Παρίσι – Η Σέτα Θεοδωρίδου στη “Φωνή της Ελλάδας” (audio)
Η Σέτα Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Παρίσι, φιλοξενήθηκε χθες Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, στη "Φωνή της Ελλάδας", το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Μιλώντας στον Δημήτρη Κοντογιάννη και στην εκπομπή "Η παγκόσμια φωνή μας", για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο Παρίσ...
Οι Έλληνες της Αυστραλίας | 04.10.2025, 13:00
Αυτό το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2025, στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας “Ιστορικοί Περίπατοι” μας ταξιδεύει στην άλλη άκρη του κόσμου, στους «Αντίποδες», για να μιλήσουμε για τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Αυστραλία. Ένα φαινόμενο με τα δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που διαφέρε...
Beyond voice: Η τέχνη του Beatbox | 04.10.2025, 10:00
O beatboxer Γιώργος Γαργάλας έρχεται στον «Μίτο της Αριάδνης» και μας εξηγεί πώς μέσα από πειραματισμούς με φωνές, αναπνοές, ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα ενώνει την τέχνη με την επιστήμη, αναζητά την ελευθερία και δημιουργεί μοναδικά ηχοτοπία.