Εγκαινιάζεται η νέα έκθεση του γνωστού ομογενή Λημνιού ζωγράφου, Paul Laspagis

Μια ακόμη έκθεση του ομογενούς ζωγράφου Paul Laspagis στην οποία ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τα τελευταία έργα της σειράς με θέμα «Τοπίο – Μια ζωντανή παρουσία» (Landscape – A Living Presence) εγκαινιάζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη.

Τα έργα του ζωγράφου θα εκτίθενται στην αίθουσα Hammond Gallery στο σπίτι της Εταιρίας Καλλιτεχνών Βικτώριας (Victorian Artists Society), στην οδό Albert 430 στα ανατολικά της Μελβούρνης από τις 3 έως και τις 16 Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκεμβρίου από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα.

Ο ομογενής καλλιτέχνης Paul Laspagis γεννήθηκε στη Λήμνο το 1949 και μετανάστευσε στη Μελβούρνη το 1957, όπου έκτοτε ζει και δημιουργεί. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών (National Gallery Art School) με τους John Brack και Alun Leach-Jones. Επί δεκαετίες υπηρετεί τη ζωγραφική και το σχέδιο με συνέπεια και εκθέτει τακτικά έργα του.

Το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη δημιουργία εικόνων από το τεχνητό περιβάλλον, την ανθρώπινη παρουσία και τα φυσικά τοπία. Αναζητά τη δομή και την τάξη κατά τη μετατροπή των συνηθισμένων και παροδικών μορφών σε λιτά και αυστηρά μνημεία που δίνουν την ψευδαίσθηση της στερεότητας και της μονιμότητας.

Διακρίνει την αρμονία, την ενότητα και τη διασύνδεση στη σύνθεση της οπτικής πραγματικότητας και προσπαθεί να αντανακλά αυτές τις αξίες στη γλώσσα της ζωγραφικής. Το σχέδιο είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της τέχνης του, καθώς αποτελεί την πρώτη επαφή του με το θέμα, μέσω της οποίας αρχίζει να αναλύει τα διάφορα εικονογραφικά στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στην ενορχήστρωση ενός πίνακα.

Η έκθεση του Paul Laspagis θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις καθημερινές από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα από τη 1 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του καλλιτέχνη www.paullaspagis.com

Πηγή: neoskosmos.com