Εορταστικό πρόγραμμα στη “Δική μας Πόλη” με το μουσικό σύνολο Μετάβασις | Κυριακή & Δευτέρα του Πάσχα στη Φωνή της Ελλάδας

Την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα, η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη θα παρουσιάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από το μουσικό σύνολο Μετάβασις, ένα από τα 20 μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου.


Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου και ώρα Ελλάδας 18:00-20:00, εικοσιπέντε νέοι μουσικοί από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου, θα παρουσιάσουν ζωντανά από τα στούντιο της Eλληνικής Ραδιοφωνίας για τους ακροατές της Φωνής της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα με τίτλο Από τον ταμπουρά του Μακρυγιάννη στην λύρα του Ξυλούρη. Χαρακτηριστικά τραγούδια από πολλές περιοχές της Ελλάδας, παιγμένα από τους σπουδαστές του σχολείου με επαγγελματική δεξιοτεχνία, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου και δασκάλου Κωνσταντίνου Ασημάκη.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου και ώρα 19:00-20:00, στο αφιέρωμα της Δικής μας Πόλης στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, το συγκρότημα Μετάβασις θα είναι και πάλι μαζί μας, ερμηνεύοντας τραγούδια των: Ξαρχάκου, Παπάζογλου, Θ. Παπακωνσταντίνου, Περίδη, Μάλαμα, Ζούδιαρη, Ανδρέου. Οι μουσικοί του σχήματος θα μας μιλήσουν για την πλούσια και σημαντική δουλειά που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου, καθώς και για τα τραγούδια που θα ακουστούν, για την επίδραση που έχουν στους νέους και για τις προοπτικές που έχουν οι νέοι μουσικοί στον τόπο μας.