Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την ίδρυση Ελληνικής Κοινότητας στο Μόναχο

Πρωτοβουλία για την ίδρυση Ελληνικής Κοινότητας στο Μόναχο αναλαμβάνουν οι εθνοτοπικοί σύλλογοι της περιοχής όπως γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους που δημοσιεύτηκε στον ομογενειακό ιστότοπο “Δορυφόρος Μονάχου” (https://www.doryforos.org/).

Το ζητούμενο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός που να αποτελέσει “συνέχεια της ιστορίας της Κοινότητας στο Μόναχο για τις δεκαετίες που ήταν η μεγαλύτερη Κοινότητα της Ευρώπης και όχι της ανύπαρκτης Κοινότητας της τελευταίας 15ετίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τελευταία γίνονται διάφορες προσπάθειες να λειτουργήσει ξανά η Ελληνική μας Κοινότητα στο Μόναχο.

Όλες οι προσπάθειες που έγιναν δεν έχουν μέχρι σήμερα πετύχει γιατί δεν εκφράζουν την ενότητα του Ελληνισμού.

Εμείς, οι εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι που αποτελούμε τον βασικό κορμό του οργανωμένου Ελληνισμού σήμερα 16.06.2024 και ημέρα Κυριακή ξεκινάμε την προσπάθεια αυτή και θέλουμε:

-Να αποτελέσουμε συνέχεια της ιστορίας της Κοινότητας στο Μόναχο για τις δεκαετίες που ήταν η μεγαλύτερη Κοινότητα της Ευρώπης και όχι της ανύπαρκτης Κοινότητας της τελευταίας 15ετίας.

-Να έχουμε μια Κοινότητα που δεν θα χωρίζει με τις εκδηλώσεις και τις ανακοινώσεις της τον Ελληνισμό του Μονάχου αλλά όλοι οι Έλληνες θα νιώθουν ότι είναι η δική τους Κοινότητα.

Εμείς οι σύλλογοι που ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία αυτή θα καλέσουμε όλους τους συλλόγους σε διάλογο και θα προχωρήσουμε σε ανοιχτή διαδικασία εκλογής προσωρινού ΔΣ.

Οι παράλληλες διαδικασίες που ανακοινώνονται κατά καιρούς δεν μας εκφράζουν γιατί πιστεύουμε πως δεν μπορούν ανώνυμα και χωρίς εμάς να ενώσουν τον Ελληνισμό του Μονάχου και τις διαφορετικές γενιές.

Μόναχο 16 Ιουνίου 2024

Για τους Συλλόγους

Σύλλογος Επτανησίων Μονάχου

Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου

Θρακικός Σύλλογος Μονάχου

Κρητικός Σύλλογος Μονάχου και περιχώρων

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου

Σύλλογος Αριστοφάνης”