Η Αγγελική Τουμπανάκη στη ”Δική μας Πόλη” | 27.11.2023, 19.00

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, η εκπομπή “Η Δική μας Πόλη” παρουσιάζει την Αγγελική Τουμπανάκη.

Η ξεχωριστή και πρωτοπόρα καλλιτέχνιδα θα μιλήσει για τις πολλές και σημαντικές δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με την φωνή ως μουσικό όργανο, εργαλείο θεραπείας, ως επιστημονική μέθοδος για αποκατάσταση ασθενειών και διαταραχών, μέσο για γενικότερες δράσεις. 

Η καλλιτέχνιδα θα αναφερθεί στο πρότζεκτ Forum Women που αφορά μια μουσική κολεκτίβα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η ίδια και στόχος της είναι η αφήγηση ιστοριών ξεχωριστών γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο κι έγιναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών και ιστορίες για γυναίκες ελεύθερες που ανέτρεψαν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Στην εκπομπή θα γίνει αναφορά στα πολλά και διαφορετικά πρότζεκτ που εξελίσσονται και αφορούν τους μουσικούς χώρους της τζαζ, της word music, τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό.

Με πολλές συμμετοχές και βραβεύσεις σε διεθνή μουσικά γεγονότα, με δράσεις στο Εθνικό Θέατρο, στις φυλακές της Θήβας, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, στο ΚΕΘΑ, η βοκαλίστρια, δασκάλα κι ερευνήτρια Αγγελική Τουμπανάκη, παραμένει στην πρώτη γραμμή της δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς. 

Στην εκπομπή θα μιλήσουν οι: Παρασκευή Τσέτσα (γυναικολόγος, μαιευτήρας), Ελπίδα Κουτσουμπάκη (φωνοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια, ψυχολόγος), Απόστολος Καλτσάς (συνθέτης, μπασίστας, θεατρολόγος). 

Μετάδοση: Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, 19.00-20.00 ώρα Ελλάδας
Επανάληψη εκπομπής: Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 05:00-06:00
Επιμέλεια-Παρουσίαση : Θέμης Ροδαμίτης