Η φωτογραφική έκθεση «The Evzones Collection» συνεχίζει το “ταξίδι” της στην Αυστραλία

Εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, στην Καμπέρα, παρουσία πάνω από 110 προσωπικοτήτων, η φωτογραφική έκθεση «The Evzones Collection», του ομογενή φωτογράφου, Νίκου Μπουρδανιώτη (Nick Bourdaniotis), η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εθνικής Επιτροπής Εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Μακάριου.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο Έλληνας πρέσβης, Γιώργος Παπακώστας, η ύπατη αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, Μάρθα Μαυρομάτη, επικεφαλής κοινοτήτων και συλλόγων της παροικίας, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες.                                                 

Μάλιστα, ο κ. Μπουρδανιώτης, δώρισε τρεις φωτογραφίες του, οι οποίες δημοπρατήθηκαν και συγκεντρώθηκαν 15.000 δολάρια, τα οποία δόθηκαν στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας της Καμπέρα (Greek Language School of Canberra).

Το εν λόγω σχολείο, το οποίο έχει πάνω από 200 μαθητές, συμπεριλαμβανομένων των online εκπαιδευτικών προγραμμάτων, λειτουργεί η Ελληνική Κοινότητα της Καμπέρα.

Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου με τον κ. Μπουρδιανιώτη να επισημαίνει πως υπήρξε μεγάλη επισκεψιμότητα και πολύ θετικά σχόλια, ενώ ευχαρίστησε το Hellenic Club of Canberra, την Ελληνική Κοινότητα και Εκκλησία της Καμπέρα, για την υποστήριξη και τη φιλοξενία της «The Evzones Collection».

Επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι η Μελβούρνη, όπου θα παρουσιαστεί στο κοινό από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, στο Oakleigh Grammar School Hall και τη Βουλή της Βικτώριας.

Εν συνεχεία, θα παρουσιαστεί στην Αδελαΐδα (23-25 Απριλίου στο Ιερό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου), στο Σίδνεϊ (Hellenic Club Sydney, Beta / The Grande Level 2 – η ημερομηνία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα), στο Μπρίσμπαν (30 Ιουλίου με 1η Αυγούστου στο The Greek Club Brisbane) και στο Περθ (19-21 Νοεμβρίου – η τοποθεσία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη).

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα της ακούραστης προσπάθειας του κ. Μπουρδανιώτη, επί έξι χρόνια, στην Αυστραλία και την Ελλάδα. Πρόκειται για μια συλλογή από ξεχωριστά «κλικς» μέσα από την προσωπική ματιά του ομογενή φωτογράφου, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει διαπίστευση ώστε να έχει πρόσβαση «πίσω από τις σκηνές» και να καταγράψει με τον φακό του, την καθημερινή ζωή των Ευζώνων.

Το 2021 ο κ. Μπουρδανιώτης εξέδωσε και το πρώτο του βιβλίο με τις φωτογραφίες αυτές, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.greece2021.com.au/evzones.

Πηγή: Νέος Κόσμος
Φωτογραφίες: Νέος Κόσμος