Tο Φεστιβάλ «Αντίποδες» της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης θα κατακλύσει και πάλι το ιστορικό κομμάτι της οδού Lonsdale το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή, 1 Μαρτίου. Η μεγαλύτερη ελληνική πολιτιστική γιορτή της Μελβούρνης που ήταν μέχρι πρότινος γνωστή ως «Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale», επιστρέφει με νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέες προτάσεις διασκέδασης.
Για δύο μέρες η καρδιά της Μελβούρνης, χτυπά ελληνικά σε μια γιορτή του ελληνισμού όπου είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι κάτοικοι της πόλης, ανεξαρτήτως πολιτιστικού υπόβαθρου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από τις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ θα παρελάσουν μερικοί από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, μάγειρες της Μελβούρνης, δίνοντας το στίγμα ενός Σαββατοκύριακου με άρωμα Ελλάδας.
Αδιαμφισβήτητα η πιο δυνατή στιγμή της φετινής διοργάνωσης είναι η εμφάνιση της γνωστής Ελληνίδας ερμηνεύτριας Γιώτας Νέγκα στην κεντρική σκηνή, που με την μαγευτική φωνή της και την δυναμική σκηνική της παρουσία υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά στο κοινό της Μελβούρνης.
Οι λάτρες του χορού θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες και κυρίως τις αντοχές τους καθώς φέτος επιστρέφει δυναμικά ο διαγωνισμός «Zorba ‘Till You Drop», ελληνιστί «Ζορμπάς μέχρι τελικής πτώσεως» με ένα άκρως δελεαστικό έπαθλο. Ο νικητής που θα είναι ο τελευταίος που θα παραμείνει επί σκηνής θα κερδίσει ένα εισιτήριο με επιστροφή για την Ελλάδα.
Όσοι πάλι επιδίδονται στο τραγούδι θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας στο διαγωνισμό «Magic Mic» (Μαγικό Μικρόφωνο), ερμηνεύοντας ελληνικά τραγούδια.
Το γεγονός που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον στη φετινή διοργάνωση είναι ο διαγωνισμός μαγειρικής «Pass The Pastitsio», όπου ειδήμονες του χώρου θα βραβεύσουν το καλύτερο παστίτσιο.
Κι επειδή ελληνικό γλέντι χωρίς φαγοπότι δεν γίνεται, οι επιλογές γεύσεων και φέτος θα είναι αμέτρητες. Εκτός από τα κλασικά ελληνικά εστιατόρια της Lonsdale, Σταλακτίτες, Τσίνδος και το ζαχαροπλαστείο International Cakes θα υπάρχουν ακόμη τριάντα περίπτερα και καντίνες με κάθε είδους νοστιμιές.
Επιμέλεια: Φούλη Ζαβιτσάνου
Πηγή: Νέος Κόσμος