ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 04:00 - 05:00
Κουβέντες Μακρινές
Νατάσα Βησσαρίωνος
ΕΠΟΜΕΝΟ 05:00 - 06:00
Ταξιδεύοντας με Φως Ελληνικό
Γιάννης Παπουτσάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ντέπυ Νικολοπούλου είναι η «Ποιήτρια της Εβδομάδας» | 26.02 -03.03.2024

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 26.02 έως 03.03.2024 είναι αφιερωμένη στην ποιήτρια Ντέπυ Νικολοπούλου.

Η Ντέπυ Νικολοπούλου είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Γεννημένη στον Πύργο Ηλείας και τελείωσε τη Σχολή Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, με καταξιωμένους δασκάλους όπως τον αείμνηστο Σπύρο Μελά. Μαζί με τη Δημοσιογραφία, σπούδασε σε Δραματική Σχολή, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την ποίηση. Μέχρι σήμερα έχει πάρει μέλος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: «Ρωγμές», «Έκφραση» και «Δίχως χαίρω πολύ» ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει η 4η με τίτλο: «Όσα φέρνει ο άνεμος». Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά και ιταλικά. Έχει τιμηθεί με το Α’ Βραβείο Πανελληνίου Φεστιβάλ Ποιήσεως και με άλλα βραβεία και επαίνους σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ως δημοσιογράφος έχει εργασθεί σε εφημερίδες, περιοδικά καλύπτοντας το καλλιτεχνικό – πολιτιστικό ρεπορτάζ με συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες των Τεχνών και των γραμμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην ΕΡΤ εργάστηκε επίσης στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, πριν την απορροφήσει η «Φωνή της Ελλάδας» το 1975. Από τότε και για περίπου μια εικοσαετία, έγραφε, επιμελούνταν και παρουσίαζε την εκπομπή «Το Ραδιοφωνικό Ταχυδρομείο της Φωνής της Ελλάδας. Μας ρωτάτε, σας απαντάμε».

Υπήρξε η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή επικοινωνίας με τον Ελληνισμό της Διασποράς και η φωνή της Ντέπυς Νικολοπούλου έφθανε με τη βοήθεια των βραχέων κυμάτων σ’ όλο τον κόσμο.
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Ρεμπούτσικα
Επιμέλεια ήχου: Ελευθερία Παπουτσάκη – Ερμιόνη Κατσίγιαννη
Μετάδοση: Δευτέρα ως Παρασκευή στις 07:00 και 19:00 ώρα Ελλάδας και το Σ/Κ στις 19:00 ώρα Ελλάδας.