Η Σαπφώ μέσα από τα μάτια της Τασούλας Καραγεωργίου | 24.02.2024, 12.00

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου12:00-13:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 05:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» θα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη Σαπφώ.

Στο στούντιο, η σημαντική και βραβευμένη ποιήτρια Τασούλα Καραγεωργίου θα μας μιλήσει για την ποίηση της Σαπφούς για την οποία εξέδωσε μία πολύ σημαντική δουλειά με τίτλο «Σαπφώ-τα ποιήματα», όπου προλογίζει, μεταφράζει και μας παρουσιάζει εξαιρετικές σημειώσεις για την κορυφαία ποιήτρια. Για την ποίηση της Σαπφούς, θα μπορούσαμε με μια φράση να πούμε ότι «ο θρίαμβος της ομορφιάς διαρκώς αναβλύζει».

Η Τασούλα Καραγεωργίου θα μιλήσει με τον Θέμη Ροδαμίτη για τις σπουδές της στην φιλοσοφική σχολή, για την πολύ σημαντική διαδρομή της στην ποίηση, στο δοκίμιο και γενικότερα στα γράμματα, για την επαφή της με τους νέους μέσα από τη διδασκαλία της στο ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος», για τη σχέση της με τους αρχαίους μύθους και το πώς τους βλέπει σήμερα. Θα αναφερθεί στην πολυεπίπεδη γλώσσα που χρησιμοποιεί στην ποίηση, στην πόλη καταγωγής της την Αλεξάνδρεια και τις μνήμες της από αυτή, και θα διαβάσει ποιήματά της. Αναφορές στην εκπομπή θα γίνουν στα πολύ σημαντικά βραβεία της σπουδαίας αυτής ποιήτριας αλλά και προσωπικότητας.

Η εκπομπή θα κάνει επίσης μια μικρή αναφορά στον πρόσφατα χαμένο σπουδαίο ποιητή κι αγαπημένο φίλο Γιώργο Μπλάνα.


Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης
Μετάδοση: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 12.00-13.00 ώρα Ελλάδας
Επανάληψη: Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 ώρα: 05.00-06.00