Η βραβευμένη συγγραφέας Βίβιαν Αβρααμίδου – Πλούμπη στη «Δική μας Πόλη» | 18.12.2023, 19:00

Τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου, 19:00-20:00 ώρα Ελλάδας (και σε επανάληψη την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 05:00-06:00), η εκπομπή «Η Δική μας Πόλη» παρουσιάζει τη Βίβιαν Αβρααμίδου – Πλούμπη.

Η πολύ καλή Κύπρια βραβευμένη συγγραφέας, που ζει στην Πράγα, θα μιλήσει για το πλούσιο λογοτεχνικό της έργο, για το οποίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, και ιδιαίτερα για το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Της Ντροπής», μια σειρά διηγημάτων που αφορούν πρόσωπα και χαρακτήρες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η μαχόμενη Κύπρια βρίσκεται διαρκώς σε μία προσωπική εκστρατεία για να μιλήσει για την ιστορία της Κύπρου, για την Αμμόχωστο όπου έζησε, για την εισβολή που έγινε εκεί και για όλα αυτά που ακολούθησαν.

Θα εξηγήσει πως, μέσα από τις τόσες δυσκολίες, υπήρξαν άνθρωποι που αγωνίστηκαν κι έφτιαξαν τις ζωές τους, πιστεύοντας ότι κάποτε θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο. Η συγγραφέας, θα μιλήσει για την αγάπη της στη φωτογραφία και για το πόσο την επηρέασε κατά τη συγγραφή των διηγημάτων της. Αναφορές θα γίνουν στην εκπομπή για τη ζωή της στην Πράγα, για τις δραστηριότητες των Ελλήνων εκεί και ιδιαίτερα των καλλιτεχνών.

Η Βίβιαν Αβρααμίδου θα μας κάνει μια μεγάλη, νοητή βόλτα στην πόλη αυτή, ζωντανεύοντας δρόμους, κτίρια, θέατρα, καφέ κα.

Στην εκπομπή θα ακουστούν μουσικές κυρίως από την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Θέμης Ροδαμίτης

Μετάδοση: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, 19.00-20.00 ώρα Ελλάδας

Επανάληψη : Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ώρα: 05.00-06.00