Η Χριστιάνα Στεφάνου νέα διευθύντρια της Κρατικής Όπερας της Βιέννης

Την διεύθυνση της Ακαδημίας Μπαλέτου της ξακουστής Κρατικής Όπερας της Βιέννης αναλαμβάνει από την 1η Αυγούστου η πρώην διευθύντρια μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα, Χριστιάνα Στεφάνου, όπως ανακοινώθηκε στην Βιέννη.

Η Χριστιάνα Στεφάνου, η οποία διετέλεσε διευθύντρια μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την περίοδο 2011-2012, είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου, όπου εργάστηκε ως σολίστ στο μπαλέτο της φημισμένης Όπερας της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Έχει εμφανιστεί σχεδόν σε όλον τον κόσμο, συμμετέχοντας σε περιοδείες, ενώ έχει διδάξει σε σημαντικά συγκροτήματα χορού, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Κρατικού Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού, ενώ παράλληλα είναι πολύγλωσση, καθώς, πέρα από την ελληνική, μιλάει την αγγλική, τη γερμανική, την ιταλική, τη γαλλική και τη βουλγαρική γλώσσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Instagram

Επιμέλεια: Κατερίνα Χούμπα