ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 11:00 - 11:10
Δελτίο Ειδήσεων
ΕΠΟΜΕΝΟ 11:10 - 12:00
Η Ελλάδα στον Κόσμο
Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

“Ιστορικοί Περίπατοι” αφιερωμένοι στο Πάσχα, με καλεσμένη την λαογράφο Μιράντα Τερζοπούλου | Μεγάλο Σάββατο, 13:00

Το Πάσχα και η Ανάσταση συμπίπτουν με την κορύφωση της Άνοιξης και τη λατρεία της Φύσης.
Το Σάββατο 4 Μαΐου 2024 στις 13:00 ώρα Ελλάδας, στο πασχαλιάτικο αφιέρωμα της εκπομπής «Ιστορικοί Περίπατοι» με την Μαριλένα Κατσίμη, η Μιράντα Τερζοπούλου, λαογράφος, εθνολόγος και στενή συνεργάτιδα της αξέχαστης Δόμνας Σαμίου, μας ταξιδεύει μέσα από τα πασχαλιάτικα δημοτικά τραγούδια και μας εξηγεί τις αφηγήσεις και τα σύμβολα της κοινότητας από την Σαρακοστή μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαριλένα Κατσίμη


Οι «Ιστορικοί Περίπατοι», η βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ, επιστρέφει στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας. Η Μαριλένα Κατσίμη και οι καλεσμένοι της, σας ξεναγούν νοερά στην Ελλάδα και τον κόσμο προβάλλοντας θέματα τόσο από τη σύγχρονη Ιστορία αλλά και την ιστορικότητα επίκαιρων θεμάτων.

Η εκπομπή, με ομιλητές αναγνωρισμένους επιστήμονες, επιχειρεί μέσα από την εκλαΐκευση της γνώσης να συμβάλει στην προβολή και απομυθοποίηση δύσκολων και πολλές φορές ηθελημένα ξεχασμένων ιστορικών θεματικών και να προωθήσει τον δημόσιο διάλογο.

Οι Ιστορικοί Περίπατοι μεταδίδονται κάθε Σάββατο μεσημέρι 13.00-14.00 από τη συχνότητα της Φωνής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.