Ιστορικοί Περίπατοι: Η ιστορία της Jazz – Μέρος Α’ | 27.04.2024, 13:00

Στις απαρχές του 20ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άρχισε να γράφεται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας της μουσικής που φέρει τον τίτλο “Jazz“.
Το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, η Μαριλένα Κατσίμη και η ραδιοφωνική εκπομπή “Ιστορικοί Περίπατοι” στη Φωνή της Ελλάδας θα μας ξεναγήσουν στην ιστορία της Jazz, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Jazz που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου. Καλεσμένος της εκπομπής και οδηγός μας θα είναι ο Άγγελος Γαβριήλ, μουσικός, δάσκαλος κιθάρας και συγγραφέας του βιβλίου “Συνοπτική ιστορία της Jazz”.

Η Ιστορία της Jazz θα ολοκληρωθεί σε δύο περιπάτους. Στο Α’ Μέρος του αφιερώματος θα μάθουμε πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Τζαζ, αναζητώντας τις μακρινές ρίζες της στη Δυτική Αφρική.


Οι «Ιστορικοί Περίπατοι», η βραβευμένη εκπομπή της ΕΡΤ, επιστρέφει στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας. Η Μαριλένα Κατσίμη και οι καλεσμένοι της, σας ξεναγούν νοερά στην Ελλάδα και τον κόσμο προβάλλοντας θέματα τόσο από τη σύγχρονη Ιστορία αλλά και την ιστορικότητα επίκαιρων θεμάτων.

Η εκπομπή, με ομιλητές αναγνωρισμένους επιστήμονες, επιχειρεί μέσα από την εκλαΐκευση της γνώσης να συμβάλει στην προβολή και απομυθοποίηση δύσκολων και πολλές φορές ηθελημένα ξεχασμένων ιστορικών θεματικών και να προωθήσει τον δημόσιο διάλογο.

Οι Ιστορικοί Περίπατοι μεταδίδονται κάθε Σάββατο μεσημέρι 13.00-14.00 από τη συχνότητα της Φωνής της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.