ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 16:00 - 16:05
Δελτίο Ειδήσεων στην Αγγλική Γλώσσα
ΕΠΟΜΕΝΟ 16:05 - 17:00
Η Παγκόσμια Φωνή Μας
Π.Δίπλας, Δ. Κοντογιάννης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κλείνουν όλες οι εκκλησίες της Μητρόπολης Σικάγου

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ με εγκύκλιό του έκλεισε όλες τις εκκλησίες και ανέστειλε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

“Ως Μητροπολίτης σας, είμαι ευλογημένος με το δώρο της πατρότητας και καλούμαι να φροντίζω για εσάς, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους παππούδες σας και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει τη σωστή διδασκαλία του λόγου της αλήθειας του Θεού και τη πνευματική σας καλλιέργεια. Ωστόσο, απαιτεί επίσης να λάβω κάθε μέτρο για να σας προστατέψω από οποιαδήποτε σωματική βλάβη”.

Στο μήνυμα του προς του πιστούς, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ επισημαίνει ότι «οι συνεχιζόμενες προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19 είναι μια υπενθύμιση ότι αν και η Εκκλησία δεν είναι από τον κόσμο, βρίσκεται σαφώς μέσα στον κόσμο και σίγουρα ενδιαφέρεται για τον κόσμο. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καλούμαστε να αγαπάμε τον πλησίον μας και να αγκαλιάζουμε την ευθύνη μας προς τους άλλους: την οικογένειά”.

Ακόμη, τονίζει πως “εντός αυτού του πνεύματος της φροντίδας και της αλληλεγγύης, όλες οι Λειτουργικές Ακολουθίες στις κοινότητες της Ιεράς Μητρόπολης Σικάγου ματαιώνονται αμέσως μέχρι νεότερης ειδοποίησης. Οι κηδείες, οι βαπτίσεις και οι γάμοι θα τελούνται μόνο με την παρουσία των μελών της οικογένειας. Οι Ακολουθίες στα δύο Μοναστήρια θα τελούνται μόνο για τους μοναχούς που εγκαταβιώνουν σ’ αυτά”.

Αξίζει να σημειωθέι ότι  στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Μητροποιλίτης Ναθαναήλ προχώρησε στα μέτρα με τη συγκατάθεση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://chicago.goarch.org/-/update-to-the-faithful-concerning-covid-19-and-liturgical-services

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος