ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 09:05 - 10:00
Πάρε τον Χρόνο σου
Προκόπης Αγγελόπουλος
ΕΠΟΜΕΝΟ 10:00 - 11:00
Η Ελλάδα στον Κόσμο
Γ. Διονυσόπουλος, Κ. Χούμπα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λονδίνο: Έλληνες μουσικοί δίνουν συναυλία από το σπίτι τους… στο σπίτι μας

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έχει κλείσει σε καραντίνα στο σπίτι τους εκατομμύρια ανθρώπους σε πολλές χώρες, μπορεί ο αριθμός των θυμάτων στο Λονδίνο να μας θλίβει, μπορεί εκατοντάδες Έλληνες να παραμένουν “εγκλωβισμένοι” στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά  πάντα θα βρίσκουμε τρόπους για να ζούμε όμορφες στιγμές.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέες “Συναυλίες από το σπίτι μας στο σπίτι σας“. Τρεις Έλληνες μουσικοί που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο η Μαρίνα Δεληγιάννη (τραγούδι), ο Δημήτρης Γκιώνης (μπουζούκι – τραγούδι) και ο  Γιώργος Γρηγοριάδης (Κιθάρα – Πιάνο – μπάσο)  δίνουν την “εποχή του κορωνοϊού” συναυλίες από το σπίτι τους… για το σπίτι μας!

Οι τρεις Έλληνες μουσικοί, τον Δεκέμβρη του 2019 ίδρυσαν την εταιρία London Greek Music, με σκοπό την δημιουργία συναυλιών και την προώθηση της ελληνικής μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω του covid 19 μένουν σπίτι, όπως επιτάσσουν οι κανόνες υγείας.  Σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιούν συναυλίες από το σπίτι τους – αφού μένουν μαζί και οι τρεις – δηλαδή να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν απλά σε άλλη μορφή.

Όπως ανέφερε στη “Φωνή της Ελλάδας” η Μαρίνα Δεληγιάννη, στην αρχή βιντεοσκόπησαν τις πρώτες τρεις συναυλίες και άμεσα αντιλήφθηκαν ότι το κοινό τις αγάπησε και έχει ανάγκη από ψυχαγωγία. Μετά από έρευνα βρήκαν τον τρόπο να πραγματοποιούν  τη συναυλία  live-streaming ,δηλαδή σε ζωντανή μετάδοση με πολύ καλή ποιότητα ήχου και εικόνας.
“Το σαλόνι μας έχει μεταμορφωθεί σε ένα μικρό στούντιο και με το κατάλληλο ηχοσύστημα έχουμε ένα αποτέλεσμα και περιβάλλον αντίστοιχο μιας μικρής μουσικής σκηνής.Έτσι, με ένα μικρό εισιτήριο (£3.84) μπορεί ο καθένας να μας βλέπει ζωντανά κάθε Κυριακή βράδυ.” λέει η Μαρίνα Δεληγιάννη.

Η μουσική ομάδα London Greek Music θα μας κρατήσουν συντροφιά με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια και την Κυριακή του Πάσχα.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/londongreekmusic/
Μέσω της πλατφόρμας : www.eventbrite.com  (ακολουθώντας το κανάλι τους στο όνομα Dimitris Gionis)

Επιμέλεια: Νατάσα Βησσαρίωνος