Μελβούρνη: Κάλαντα από μαθητές στο γηροκομείο “Φροντίδα”

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου του Oakleigh Grammar κάθε χρόνο συνήθιζαν να επισκέπτονται διάφορα γηροκομεία σε διάφορα προάστεια της Μελβούρνης λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τραγουδώντας τα κάλαντα καθώς και άλλα ελληνικά τραγούδια. Λόγω της πανδημίας η δραστηριότητα αυτή δεν είχε πραγματοποιηθεί για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Φέτος και με μεγάλο ενθουσιασμό μαθητές της Τετάρτης και της Πέμπτης Δημοτικού μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το γνωστό ελληνικό γηροκομείο «Φροντίδα» στο Clayton.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, μέσα σε ένα γεμάτο συγκίνηση κλίμα. Οι μαθητές στην αρχή παρουσίασαν ελληνικά τραγούδια αφιερωμένα στην Ελλάδα και οι γιαγιάδες και οι παππούδες της παροικίας μας έφεραν στο μυαλό τους τα παιδικά τους χρόνια από τον τόπο καταγωγή τους. Εν συνεχεία οι μαθητές τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα και τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα καθώς και άλλα εορταστικά τραγούδια.

Οι μνήμες από την πατρίδα Ελλάδα ζωντάνεψαν και οι ηλικιωμένοι έγιναν και πάλι για λίγο παιδιά, τραγουδώντας μαζί με τους μαθητές. Η επίσκεψη των μικρών μαθητών ολοκληρώθηκε με πολλές θερμές ευχές για καλή χρονιά και με την υπόσχεση να επιστρέψουν πάλι του χρόνου.

Πηγή: Νέος Κόσμος