ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΙ 14:00 - 16:00
Λαϊκοί Δρόμοι
Έλενα Φαληρέα
ΕΠΟΜΕΝΟ 16:00 - 16:05
Εφτά Τραγούδια Θα Σου Πω
Γιάννα Τριανταφύλλη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μελβούρνη: Πέντε ομογενείς νεκροί και 75 κρούσματα σε γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Πέντε ομογενείς, τρείς άντρες και δύο γυναίκες, έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό και άλλοι 75 εντοπίστηκαν θετικοί στο γηροκομείο της «Βασιλειάδας» που βρίσκεται σε προάστιο της Μελβούρνης και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Πρόκειται για 48 τρόφιμους και 27 μέλη του προσωπικού, ενώ αρκετοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους.

Τη διαχείριση έχουν πλέον αναλάβει οι Ομοσπονδιακές Αρχές της Αυστραλίας με κλιμάκιο ειδικών να βρίσκεται επί τόπου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές όπως το Aged Care Quality and Safety Commission, και την κυβέρνηση της Πολιτείας της Βικτώρια.

Ανάμεσα στο προσωπικό υπάρχουν και διερμηνείς για την εξυπηρέτηση των Ομογενών, τροφίμων του γηροκομείου ενώ ο αρμόδιος Ομοσπονδιακός υπουργός για τους Ηλικιωμένους Richard Colbeck, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για για την παροχή πληροφοριών σε τρόφιμους και τους συγγενείς τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Την ίδια ώρα και ενώ η Μελβούρνη βρίσκεται ήδη στη δεύτερη εβδομάδα της εκ νέου καραντίνας, τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνουν, προκαλώντας την ανησυχία των ειδικών οι οποίοι δεν αποκλείουν τη λήψη και νέων, αυστηρότερων μέτρων.

Χθες, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως η οικονομική ζημιά για τη χώρα είναι η χειρότερη από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ενώ σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας έρευνα που εκτιμά πως μέχρι τα Χριστούγεννα, ένας στους 10 Αυστραλούς θα έχει χάσει τη δουλειά του.