Μελβούρνη: Συνολικά 11 θάνατοι ομογενών, τροφίμων του ελληνικού γηροκομείου “Βασιλειάδα”

Το δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βιώνουν οι κάτοικοι της Βικτώριας στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας “Νέος Κόσμος”, άλλες δυο ομογενείς γυναίκες, άνω των 80 ετών, πέθαναν σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου από κορωνοϊό. Και οι δυο ήταν στη “Βασιλειάδα” αλλά τις τελευταίες μέρες νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία. Συνολικά 11 θάνατοι έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στο ελληνικό γηροκομείο.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η «Φροντίδα», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων που στηρίζει κυρίως Έλληνες σε όλη τη Μελβούρνη, έκανε γνωστό ότι βρίσκεται επί του παρόντος σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, καθώς ένας εργαζόμενος στον οίκο ευγηρίας της “Θαλπωρή” στο St Albans βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός του εργαζόμενου στον οίκο ευγηρίας “Θαλπωρή” βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ένας τρόφιμος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ Αλέκο Μάρκελλο, μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού στους οίκους ευγηρίας έχουν νοσήσει από τον Covid-19 και ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε ότι σε όλα τα νοσοκομεία σταματούν επ’ αόριστον οι επείγουσες επεμβάσεις α’ και β’ βαθμού, ενώ σε δύο νοσοκομεία κλείνουν όλα τα τμήματα προκειμένου το υγειονομικό προσωπικό να διατεθεί σε οίκους ευγηρίας.